Vegaaninen italianpata
Italianpata on helppo ja herkullinen yhden kattilan ruoka. Jos haluat ruoasta gluteenittoman, käytä gluteenitonta spagettia.
Annokset
4annosta
Annokset
4annosta
Aineosat
  • 2 Sipulia
  • 2 Valkosipulinkynttä
  • Öljyä
  • 1tl Paprikajauhetta
  • ½tl Chilijauhetta
  • 2rkl Tomaattipyrettä
  • 2dl Tummaa soijarouhetta
  • 2dl Vettä
  • 800g Tomaattimurskaa
  • 1 Kasvisliemikuutio
  • 200g Spagettia
  • 1 Paprika
  • 100g Pakasteherneitä
  • 100g pakastemaissia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta basilikaa
Instructions
  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna loraus öljyä kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti.
  3. Lisää valkosipuli, paprikajauhe, chili ja tomaattipyre, jatka kuullottamista hetki.
  4. Lisää soijarouhe kasariin ja paista sitä hetki.
  5. Kaada sitten vettä pannulle n. ½ dl kerrallaan ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
  6. Lisää kasariin tomaattimurska, kasvisfondi ja pätkitty spagetti.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes spagetti on kypsää.
  8. Sekoittele välillä, ettei spagetit tartu pohjaan tai toisiinsa.
  9. Pilko paprika ja lisää se italianpadan joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.
  10. Lisää lopuksi joukkoon herneet ja maissit ja anna niiden sulaa ja kuumentua.
  11. Mausta pata suolalla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.
Lyhyt kuvaus

Lapsuudesta tuttu pussiruoka italianpata onnistuu mainiosti myös alusta asti itse tekemällä!