Vegaaninen kasvis-bolognese
Lyhyt aktiivinen valmistusaika, muunneltavuus ja “tuttu turvallinen ulkonäkö” tekevät tästä joka perheen unelmaruoan. Voit lisätä potkua esim. chilillä. Saat annoksesta gluteenittoman vaihtamalla kauramurujauhiksen esim 1dl soijarouheeseen ja käyttämällä lisukkeena gluteenittomia spagetteja
Annokset
4
Annokset
4
Aineosat
  • 2 Porkkanaa (isoa)
  • 0,5 Kesäkurpitsaa
  • 1 omena
  • 1 Juuripersilja
  • 1 Valkosipulinkynsi
  • 1 Sipuli
  • 2Prk Tomaattimurskaa
  • 1Pkt Kauramurujauhista tai muuta kasvisproteiililähdettä
  • 1Dl Vettä
  • 3Rkl Oliiviöljyä
  • Mustapippuria
  • 0,5Tl Kookossokeria
  • Merisuolaa
  • 1Pkt Spagettia
Instructions
  1. Pilko sipuli ja valkosipuli, raasta loput kasvikset.
  2. Mittaa oliiviöljy kattilaan, lisää kasvikset ja ruskista 5-6 min.
  3. Lisää tomaattimurska, kauramurujauhis, vesi ja mausteet. Sekoita.
  4. Kiehauta. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 20-25min. Sekoita välillä.
  5. Keitä spagetit paketin ohjeella
  6. Tarjoile avokadon, kirsikkatomaattien kanssa. Viimeistele tuoreilla yrteillä, kokeile esim. basilikkaa, minttua tai persiljaa.
Lyhyt kuvaus

Tämä on helppo ja maukas vegaaninen arkiruoka, joka maistuu myös perheen pienemmille (tai nirsoimmillekin sekaaneille).