Veikeä punakaalikeitto
Suloisen violetti punakaalikeitto on nopea valmistella, mutta ottaa hieman aikaa hautuessaan herkulliseksi. Keiton voi myös keitellä valmiiksi etukäteen, sillä se vain paranee uudelleen lämmitettäessä.
Annokset
4
Annokset
4
Aineosat
  • 1 Sipuli
  • 1 Porkkana
  • 1 omena
  • 1rkl Öljyä
  • 1 tl Kuivattua rosmariinia
  • 1tl juustokuminan siemeniä
  • 1tl kuminan siemeniä
  • 1tl savupaprikajauhetta
  • 1/4tl jauhettua/raastettua muskottipähkinää
  • n. 600g Punakaalia
  • 3rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 2rkl agavesiirappia (tai hunajaa)
  • 1,2l Kasvislientä
  • 5 neilikkaa
  • 1 Laakerinlehti
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta persiljaa
Instructions
  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja omena halutessasi (tai pese ne vain huolellisesti) ja leikkaa kuutioiksi (poista omenasta siemenkota). Leikkaa punakaali suikaleiksi.
  2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkana ja omena, jatka kuullottamista parin minuutin ajan. Lisää kattilaan rosmariini, juustokumina, kumina, savupaprika ja muskottipähkinä, jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää punakaali, sekoita joukkoon omenasiideriviinietikka ja siirappi.
  3. Lisää kasvisliemi kattiaan yhdessä neilikoiden ja laakerinlehden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton muhia kannen alla noin 45 minuuttia. Mausta valmis keitto maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella hienonnetulla persiljalla.
Lyhyt kuvaus

Ihana happaman makea punakaalikeitto lämmittää talven viimassa. Voit tarjoilla keiton kanssa esimerkiksi kaurafraichea tai smetanaa.