Vichyssoise
Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.
Annokset Prep Time
4annosta 25minuuttia
Cook Time
30minuuttia
Annokset Prep Time
4annosta 25minuuttia
Cook Time
30minuuttia
Aineosat
Keitto
  • 250g Purjoa, vain valkoinen osa
  • 400g Perunaa
  • 1tl Timjamia, kuivattua
  • 50g Voita
  • 7dl Vettä
  • 1kpl Liemikuutio
  • 1/2kpl Sitruunan mehu
  • 1,5dl Maitoa, punaista
  • 1,5dl Ruokakermaa
  • Suolaa, valkopippuria
Tarjoiluun
  • ruohosipulia
  • Maitovaahtoa
Instructions
  1. Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
  2. Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
  3. Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
  5. Lisää maito ja kerma, kiehauta.
  6. Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  7. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  8. Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.
Lyhyt kuvaus

Vichyssoise, sametinpehmeä klassikko!