Vaikeusaste

Vihreä Thai Curry

Vegaaninen vihreä thai curry, sopivan tulinen ja täyteläinen thai curry itse tehdystä currytahnasta. Currytahna kannattaa ehdottomasti tehdä itse sillä maku on aivan eri kuin valmis tahinoissa. Valmistuu reilussa puolessa tunnissa ja currytahnan voi tehdä vaikka etukäteen jääkaappiin.
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vegaaninen vihreä thai curry tofulla, munakoisolla ja sokeriherneillä! Täynnä makua ja valmistuu reilussa puolessa tunnissa!

 

Annoslaskuri

Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

4 Valkosipulinkynttä
2 Shalottisipulia
Peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 kpl tai 2 tl Sitruunaruohoa tai sitruunanruoho tahnaa
1 Tuore Jalapeño chili
2 Vihreää chiliä
1Tl Suolaa
1Tl Jauhettua korianteria
1Tl juustokuminaa
1/2Tl kurkumaa
1/2Tl Valkopippuria
1Ruukku Korianteria
1 Limen mehu
1Rkl Vettä
2Rkl Öljyä
100G Sokeriherneitä
1 Pieni munakoiso
250G Kiinteää tofua
400Ml Kookosmaitoa
1Dl Vettä
6Kpl Kaffirilimetinlehteä
3Tl Soijakastiketta (gluteenittomana jos tarve)
Limen mehua, suolaa
  1. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet, kuori inkivääri ja pilko pieneksi.
  2. Kuori sitruunaruohoa hieman ja leikkaa pois yläosa varresta ja pilko loput, pilko myös chilit.
  3. Laita kaikki currytahnan ainekset (Valkosipuli, sipuli, inkivääri, sitruunanruoho, Jalapeño, chilit, korianteri, suola, jauhettu korianteri, juustokumina, valkopippuri, kurkuma, limenmehu ja vesi) monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  4. Pilko munakoiso kuutioiksi, ota tofu paketista ja kuivaa paperilla ja pilko kuutioiksi.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja lisää currytahna pannulle ja paista n 3 minuuttia.
  6. Lisää sekaan kookosmaito, vesi, limen lehdet, soijakastike ja sokeri ja anna porista miedolla lämmöllä.
  7. Ota toinen pannu ja paista munakoisoja ja tofua täydellä teholla kunnes saavat väriä, lisää sitten curryn sekaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min.
  8. Lisää lopuksi sokeriherneet ja anna kypsyä vielä 2 min, mausta limen mehulla ja lisää tarvittaessa suolaa.
  9. Tarjoile riisin kanssa ja nauti.

Kokkisi oli

Anniina KotirantaAnniina Kotiranta

Testaa seuraavaksi

Vaikeusaste

Vihreä Thai Curry

Vegaaninen vihreä thai curry, sopivan tulinen ja täyteläinen thai curry itse tehdystä currytahnasta. Currytahna kannattaa ehdottomasti tehdä itse sillä maku on aivan eri kuin valmis tahinoissa. Valmistuu reilussa puolessa tunnissa ja currytahnan voi tehdä vaikka etukäteen jääkaappiin.
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vegaaninen vihreä thai curry tofulla, munakoisolla ja sokeriherneillä! Täynnä makua ja valmistuu reilussa puolessa tunnissa!

 

Annoslaskuri

Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

4 Valkosipulinkynttä
2 Shalottisipulia
Peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 kpl tai 2 tl Sitruunaruohoa tai sitruunanruoho tahnaa
1 Tuore Jalapeño chili
2 Vihreää chiliä
1Tl Suolaa
1Tl Jauhettua korianteria
1Tl juustokuminaa
1/2Tl kurkumaa
1/2Tl Valkopippuria
1Ruukku Korianteria
1 Limen mehu
1Rkl Vettä
2Rkl Öljyä
100G Sokeriherneitä
1 Pieni munakoiso
250G Kiinteää tofua
400Ml Kookosmaitoa
1Dl Vettä
6Kpl Kaffirilimetinlehteä
3Tl Soijakastiketta (gluteenittomana jos tarve)
Limen mehua, suolaa
  1. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet, kuori inkivääri ja pilko pieneksi.
  2. Kuori sitruunaruohoa hieman ja leikkaa pois yläosa varresta ja pilko loput, pilko myös chilit.
  3. Laita kaikki currytahnan ainekset (Valkosipuli, sipuli, inkivääri, sitruunanruoho, Jalapeño, chilit, korianteri, suola, jauhettu korianteri, juustokumina, valkopippuri, kurkuma, limenmehu ja vesi) monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  4. Pilko munakoiso kuutioiksi, ota tofu paketista ja kuivaa paperilla ja pilko kuutioiksi.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja lisää currytahna pannulle ja paista n 3 minuuttia.
  6. Lisää sekaan kookosmaito, vesi, limen lehdet, soijakastike ja sokeri ja anna porista miedolla lämmöllä.
  7. Ota toinen pannu ja paista munakoisoja ja tofua täydellä teholla kunnes saavat väriä, lisää sitten curryn sekaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min.
  8. Lisää lopuksi sokeriherneet ja anna kypsyä vielä 2 min, mausta limen mehulla ja lisää tarvittaessa suolaa.
  9. Tarjoile riisin kanssa ja nauti.

Kokkisi oli

Anniina KotirantaAnniina Kotiranta

Testaa seuraavaksi

Vaikeusaste

Vihreä Thai Curry
Vegaaninen vihreä thai curry, sopivan tulinen ja täyteläinen thai curry itse tehdystä currytahnasta. Currytahna kannattaa ehdottomasti tehdä itse sillä maku on aivan eri kuin valmis tahinoissa. Valmistuu reilussa puolessa tunnissa ja currytahnan voi tehdä vaikka etukäteen jääkaappiin.
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Tulosta resepti

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Resepti

4 Valkosipulinkynttä
2 Shalottisipulia
Peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 kpl tai 2 tl Sitruunaruohoa tai sitruunanruoho tahnaa
1 Tuore Jalapeño chili
2 Vihreää chiliä
1Tl Suolaa
1Tl Jauhettua korianteria
1Tl juustokuminaa
1/2Tl kurkumaa
1/2Tl Valkopippuria
1Ruukku Korianteria
1 Limen mehu
1Rkl Vettä
2Rkl Öljyä
100G Sokeriherneitä
1 Pieni munakoiso
250G Kiinteää tofua
400Ml Kookosmaitoa
1Dl Vettä
6Kpl Kaffirilimetinlehteä
3Tl Soijakastiketta (gluteenittomana jos tarve)
Limen mehua, suolaa

Ohjeet

  1. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet, kuori inkivääri ja pilko pieneksi.
  2. Kuori sitruunaruohoa hieman ja leikkaa pois yläosa varresta ja pilko loput, pilko myös chilit.
  3. Laita kaikki currytahnan ainekset (Valkosipuli, sipuli, inkivääri, sitruunanruoho, Jalapeño, chilit, korianteri, suola, jauhettu korianteri, juustokumina, valkopippuri, kurkuma, limenmehu ja vesi) monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  4. Pilko munakoiso kuutioiksi, ota tofu paketista ja kuivaa paperilla ja pilko kuutioiksi.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja lisää currytahna pannulle ja paista n 3 minuuttia.
  6. Lisää sekaan kookosmaito, vesi, limen lehdet, soijakastike ja sokeri ja anna porista miedolla lämmöllä.
  7. Ota toinen pannu ja paista munakoisoja ja tofua täydellä teholla kunnes saavat väriä, lisää sitten curryn sekaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min.
  8. Lisää lopuksi sokeriherneet ja anna kypsyä vielä 2 min, mausta limen mehulla ja lisää tarvittaessa suolaa.
  9. Tarjoile riisin kanssa ja nauti.

Kokkisi oli

Anniina KotirantaAnniina Kotiranta

Testaa seuraavaksi