Violetti bataattisosekeitto paahdetuilla kikherneillä
Pehmeä bataattisosekeitto violetista bataatista, päällä paahdettuja kikherneitä ja lehtikaalia.
Annokset
4
Annokset
4
Aineosat
  • 3 Keskikokoista Violettia bataattia
  • 1Tl Suolaa
  • 2,5Dl Kaurakermaa tai soijakermaa
  • 1Rkl Oliiviöljyä
  • 3Kpl Valkosipulinkynttä
  • 1Tl Srirachaa
  • 1/2Tl Valkopippuria
  • 1/2 Lime
  • 1/2Tl Jauhettua korianteria
  • 200G Kikherneitä
  • 1/2Tl kurkumaa
  • 1/2Tl Kuivattua basilikaa
Instructions
  1. Kuori ja pilko bataatit sekä pilko valkosipulinkynnet ja laita kattilaa.
  2. Lisää kattilaan vettä kunnes bataatit peittyy. Laita levylle ja anna kiehua kunnes bataatit ovat kypsiä.
  3. Kaada noin puolet vedestä astiaan ja soseuta bataatit sauvasekoittimella, lisää kaurakerma ja sodeuta tasaiseksi.
  4. Lisää sekaan puolikkaan limen mehu, suola, pippuri, korianteri, öljy, sriracha ja keitin vettä kunnes keitto on sopivan paksua. Tarkista maku.
  5. Valuta ja kuivaa kikheneet. Kuumenna pannu, lisää hieman öljyä sekä kikherneet, ripottele päälle suolaa, kurkumaa, kuivattua basilikaa ja paahda välillä sekoittaen noin viisi minuuttia. Nauti keiton kanssa.
Lyhyt kuvaus

Tämä lämmittävä keitto sopii täydellisesti talveen.

Nopea ja helppo sosekeitto jonka päällä paahdettuja kikherneitä tuomassa ruokaisuutta.