
![]() |
Yrttiletut ja rahkatsatsiki
Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera. Halutessasi voit käyttää lettuihin myös muita yrttejä tai pinaattia.
Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera.
Yrttiletut
Tsatsiki
|
Yrttiletut
Tsatsiki
|
![]() |
Yrttiletut ja rahkatsatsiki
Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera. Halutessasi voit käyttää lettuihin myös muita yrttejä tai pinaattia.
Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera.
|
![]() |

Yrttiletut ja rahkatsatsiki
Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera. Halutessasi voit käyttää lettuihin myös muita yrttejä tai pinaattia.
Yrttiletut
4dl | Maitoa |
3kpl | Kananmunaa |
3dl | Vehnäjauhoja |
1/2tl | Suolaa |
3/4dl | vissyä |
75g | voita sulatettuna |
Basilikaa |
Persiljaa |
Timjamia |
Tsatsiki
1kpl | Kananmuna |
250g | maitorahkaa |
1dl | Kermaviiliä |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
1/2tl | sinappia |
6kpl | Retiisiä |
pari | kevätsipulin vartta |
pala | Kurkkua |
Suolaa |
Pippuria |
Yrttiletut
- Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, jauhot ja suola.
- Silppua yrtit ja vatkaa joukkoon.
- Lisää sula voi ja lopuksi vissy.
- Anna taikinan turvota noin vartti ennen paistamista.
- Taikinasta tulee noin 6-7 isoa lettua.
Tsatsiki
- Keitä kananmuna (n. 10 min.), kuori ja muussaa kulhossa haarukalla pieneksi.
- Lisää rahka ja kermaviili.
- Pilko retiisit suikaleiksi, silppua kevätsipuli, hienonna valkosipuli ja raasta kurkku.
- Purista ylimääräiset nesteet kurkusta ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.
- Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
- Halutessasi voit myös lisätä yrttimausteita kastikkeeseen (esim. provencen yrtit)