Yrttiletut ja rahkatsatsiki
Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera. Halutessasi voit käyttää lettuihin myös muita yrttejä tai pinaattia.
Annokset
3
Annokset
3
Aineosat
Yrttiletut
  • 4dl Maitoa
  • 3kpl Kananmunaa
  • 3dl Vehnäjauhoja
  • 1/2tl Suolaa
  • 3/4dl vissyä
  • 75g voita sulatettuna
  • Basilikaa
  • Persiljaa
  • Timjamia
Tsatsiki
  • 1kpl Kananmuna
  • 250g maitorahkaa
  • 1dl Kermaviiliä
  • 1kpl Valkosipulinkynsi
  • 1/2tl sinappia
  • 6kpl Retiisiä
  • pari kevätsipulin vartta
  • pala Kurkkua
  • Suolaa
  • Pippuria
Instructions
Yrttiletut
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.
  2. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, jauhot ja suola.
  3. Silppua yrtit ja vatkaa joukkoon.
  4. Lisää sula voi ja lopuksi vissy.
  5. Anna taikinan turvota noin vartti ennen paistamista.
  6. Taikinasta tulee noin 6-7 isoa lettua.
Tsatsiki
  1. Keitä kananmuna (n. 10 min.), kuori ja muussaa kulhossa haarukalla pieneksi.
  2. Lisää rahka ja kermaviili.
  3. Pilko retiisit suikaleiksi, silppua kevätsipuli, hienonna valkosipuli ja raasta kurkku.
  4. Purista ylimääräiset nesteet kurkusta ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.
  5. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  6. Halutessasi voit myös lisätä yrttimausteita kastikkeeseen (esim. provencen yrtit)
Lyhyt kuvaus

Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera.