Satokausikalenterin kasvispasta

Satokausikalenteri kehitteli herkullisen kasvispastan, jonka väitetään vaatimattomasti olevan maailman parasta. Sen salaisuus on mehevissä San Marzano tomaateissa yhdistettynä sesongin parhaisiin vihanneksiin, yrtteihin ja saksanpähkinöihin. Voit tarvittaessa vaihtaa spagetin gluteenittomaan!

Ainesosat

  • 350 g San Marzano tomaatteja
  • 2 nippusipulia varsineen
  • 4 Valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • ½ Kesäkurpitsa
  • ½ Punainen paprika
  • 100 g Herkkusieniä
  • 3 rkl Oliiviöljyä
  • 1 rkl Balsamiviinietikkaa
  • ½ rkl Sokeria
  • 50 g Saksanpähkinöitä
  • 1-2 dl pastan keitinvettä
  • 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Chilihiutaleita
  • parmesaania lastuina tai raastettuna
  • 400 g Spagettia
Annoslaskuri: 6

Resepti

  • Aloita pilkkomalla kasvikset. Leikkaa San Marzano tomaatit kuutioiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet (säästä osa sipulinvarsista lisättäväksi valmiin pastan päälle). Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi, kuutioi myös kesäkurpitsa, paprika ja herkkusienet.
  • Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia minuutin verran. Lisää loput vihannekset ja kuullota noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon balsamiviinietikka ja sokeri, jätä kastike hautumaan pienelle lämmölle. Hienonna saksanpähkinät ja sekoita ne joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  • Säästä pari desia keitinvettä ja valuta spagetti. Sekoita se kasvisten joukkoon yhdessä säästämäsi keitinveden, sipulin varsien ja tuoreiden hienonnettujen yrttien kanssa.
  • Jaa kasvispasta lautasille ja viimeistele annokset chilihiutaleilla ja tuoreella parmesaanilla.
Maailman paras kasvispasta a la Satokausikalenteri! Kastikkeessa San Marzano tomaatteja ja sesongin vihanneksia yhdessä saksanpähkinöiden kanssa.
Kokkisi oli:
Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Valmistustapa: Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min