Sisilialainen caponata

Herkullinen sisilialainen kasvispata, jossa maistuvat munakoiso, kesäkurpitsa, tomaatit ja oliivit. Tämä suolainen kasvislisäke tuo välimeren tunnelmaa ja tuoksua keittiöön, ja se on helppo valmistaa.

Ainesosat

  • 1 kpl munakoiso
  • 1 pieni kpl kesäkurpitsa
  • 1 kpl paprika
  • 3 kpl tomaattia
  • 1 kpl sipuli
  • 1-2 kynsi valkosipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dl oliiveja
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl timjamia tai välimeren yrttisekoitusta
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • 1. Viipaloi munakoiso, ripottele pinnalle hieman suolaa ja anna munakoisoviipaleiden “itkeä” noin 10 min. Kuivaa sitten viipaleet talouspaperilla.
  • 2. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika paloiksi. Kuutioi myös tomaatit, sipuli ja valkosipuli.
  • 3. Kuullota sipuleita pari minuuttia öljyssä. Lisää muut kasvikset ja mausteet pataan. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi kaprikset. Annoksen voi halutessa koristella tuoreilla yrteillä. Jos tykkäät tulisesta ruuasta, lisää hieman chiliä.
Sisilialainen kasvispata, jossa maistuvat munakoiso, kesäkurpitsa ja oliivit. Hyvä suolainen lisäke arkeen.
Kokkisi oli:
Noora NiemeläNoora Niemelä
Course: Lisukkeet
Kausi: Satokausi
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min