Batathumus

Batathummus

Hummus passar ypperligt som tex dip.

Ingredienser

  • 1 st Batat á 300g
  • 200 g Kikärter
  • 2 msk Tahini
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Salt
Portioner: 4 personer

Instruktioner

  • Skala och skär bataten till bitar som motsvarar fingerspetsen i storlek.
  • Värm en kastrull.
  • Lägg olivolja och batat i kastrullen.
  • Bryn en minut.
  • Tillsätt alla ingredienser förutom tahinin.
  • Täck med vatten.
  • Koka tills bataten är mjuk.
  • Häll av och ta till vara kokvätskan.
  • Mosa massan tillsammans med tahinin.
  •  Tillsätt vid behov av kokvätskan.
  • Smaka av. 
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Maträtt: Plockmat, Tillbehör
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri, Laktosfri, Mjölkfri, Vegan
Valmistustapa: Blandat, Mixat
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Recept, Tillbehör