Kasvisreseptit

Blomkålscurry

Lämna bort chilin så passar denna rätt bra även åt barn!
(0)
(362)
Tulosta
3stSmåa schalottenlökar
1stVitlöksklyfta
0,5stInhemsk röd chili
1,5mskCurry
0,5tskGurkmeja
50gSmör
1mskVetemjöl
1,5stBuljongtärning
3dlVatten
2,5dlMatgrädde 15%
0,5krmMalen vitpeppar
0,5krukaGräslök
Salt
800gBlomkål, 1 huvud
Salt
  1. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Halvera chilin på längden och ta bort kärnhuset, finhacka i små täningar.
  3. Fräs grönsakerna tillsammans med curry och gurkmeja i smör i en kastrull.
  4. Pudra över vetemjöl och fräs med det en liten stund.
  5. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningen, tillsätt matgrädde och låt småkoka ca 10-15 minuter.
  6. Skär under tiden blomkålen i buketter, halvera eller skär stora buketter i kvartar, koka 5 minuter i saltat vatten.
  7. Blanda ihop den kokta blomkålen med såsen.
  8. Rör ner finhackad gräslök, smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Servera tillsammans med t.ex ris-havreblandning.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.