Kasvisreseptit

Fiskfri fisksoppa

Fisksoppan utan fisk! Soppan får ändå mycket av den traditionella smaken från de färska örterna och citron. Toppa med cavi-art och finstrimlat nori sjögräs så får soppan en mjuk och behaglig smak av hav.
(0)
(867)
Tulosta
Soppan
400gPotatis
200gMorot
200gPalsternacka
100gPurjolök, 10 cm bit
100g Selleri
100gFänkål
Skalet av 1 citron
1lVatten
2stBuljongtärningar
0,5stGräslökskruka
1knippeDill
3dlMatgrädde, 15%
Salt, svartpeppar
Till servering
Cavi-art
Sushi-nor
  1. Skala och tvätta alla rotsakerna.
  2. Skär potatis, palsternacka, seller i grova täningar, skär moroten och purjon i slantar, finhacka fänkålen.
  3. Sjud allt förutom dillen, gräslöken och grädden i 25-30 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
  4. Tillsätt finskuren gräslök, dill och grädde och låt koka upp.
  5. Servera tillsammans med finstrimlad nori och en klick caviart.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.