Kasvisreseptit

Grillad svartrot

Sommar = Grilla! Att det många gånger blir det samma som läggs på grillen är ett faktum, nu ett nytt tips på vad som kan utöka din meny.
(0)
(602)
Tulosta
Svartrötterna
6stSvartrötter
Vatten
0,5stCitron
Salt
Olja till grillning
Lime-örtcreme
50gHelmajonnäs
50gCrème Fraiche
5gFärsk bladpersilja
5gFärsk gräslök
0,5stLime, saften av den
Salt, svartpeppar
Till servering
Finhackad rödlök
Olivolja
  1. Svartrötterna
  2. Skala svartrötterna noga, skär i ca 10 cm:s bitar.
  3. Sätt i kallt vatten vartefter du skalat dem så de inte tappar sin vita färg.
  4. Koka svartrötterna i saltat vatten i 6 minuter.
  5. Pensla svartrötterna med olivolja, grilla i grillapanna eller på het grill.
  6. Lime-örtcreme
  7. Finhacka bladpersiljan och gräslöken.
  8. Blanda alla ingredienser i en skål, smaka av med salt och peppar.
  9. Servering
  10. Servera de nygrillade svartrötterna med örtcremen, finhackad rödlök och din favoritolja.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.