Kasvisreseptit

Grönsakslinssoppa

Lätt och snabb grönsakslinssoppa. Receptet passar även en studerandes plånbok och soppan är lätt att göra i större sats åt gången.
(0)
(928)
Tulosta
3stPotatis
3stMorot
1stLök, stor
3dlRöda linser
0,5stPurjolök
2dlMatgrädde
1dlPasserad tomat
5dlVatten
0.5-1stGrönsaksbuljongtärning
1burkBulgarisk jogurt
2mskOlivolja
  1. Skala och tärna potatis, morot, purjolök och lök. Fräs i olivolja tills de får lite färg. Tillsätt vatten och låt koka till att grönsakerna börjar mjukna.
  2. Skölj och tillsätt linserna. Låt koka till linserna är mjuka.
  3. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt grönsaksbuljongtärning, passerad tomat och matgrädde. Provsmaka. Salta och peppra vid behov.
  4. Servera med bulgarisk yoghurt och skivad purjolök.
  5. Du får en vegansk version av soppan genom att byta ut mjölkprodukterna till tex havre- eller kokosmjölkprodukter.
MQ
:Minttu Quintana
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.