Kasvisreseptit

Mexikansk blomkålsris

Blomkålsris är ett lite hälsosammare alternativ till vanligt ris, här med mexikanska smaker.
(0)
(2252)
Tulosta
500gBlomkål
1mskOlja
1stNärpes Grönsakers röd paprika
2slFryst majs
380gFörkokta svarta bönor
2stNärpes Grönsakers tomater
1dlHackad färsk koriander eller 1 msk torkad koriander
2tskSpiskummin
2tskSalt
1tskChilipulver
1stLime
  1. Skölj blomkålen.
  2. Skär i bitar och lägg i en matberedare.
  3. Mixa till ett grovt “ris”.
  4. Skär paprika i små bitar och lägg i en stekpannan med olja tillsammans med blomkålsriset.
  5. Fräs i några minuter.
  6. Skölj svarta bönor och lägg till i stekpannan tillsammans med fryst majs.
  7. Skär tomat i bitar och hacka färsk koriander.
  8. Lägg till i stekpannan tillsammans med alla kryddor och saften från en lime.
  9. Låt puttra i ca 10 minuter, blomkålsriset får gärna ha lite tuggmotstånd.
  10. Servera tex som tillbehör till tacokvällen.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.