Kasvisreseptit

Morotskaka

Den klassiska morotskakan med en ny variant av frosting
(0)
(471)
Tulosta
Kakan
3stÄgg
3dlsocker
1tskKanel
1tskVaniljsocker
1tskKardemumma
1krmSalt
3tskBakpulver
3dlSpecialvetemjöl
150gSmör, smält
300gMorot, finriven
Frosting
200gFärskost
50gSmör, mjukt
1dlFinsocker
1st Lime, endast saften
  1. Kakan
  2. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda i en skild skål ihop alla torra ingredienser, blanda väl.
  5. Rör ihop äggsmeten, torra ingredienserna, smöret samt den rivna moroten.
  6. Smörj och bröa en 24 cm:s springform, häll i smeten.
  7. Baka i ugnen ca 55 minuter, testa med en trästicka så den inte är degig i mitten.
  8. Låt svalna och toppa med frosting.
  9. Frosting
  10. Mixa allt med elvisp, bre ut över morotskakan.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.