Kasvisreseptit

Moussaka

Moussaka är en av de rätter som det löns att laga rikligt av. Den blir bara bättre av att stå i kylskåp.
(0)
(689)
Tulosta
2stAubergin
1stZucchini
200gKokt potatis
1stGul lök
1stVitlöksklyfta
1burkKrossade tomater
1burkRöda linser, förkokta
1tskPizzakrydda
5dlMjölk
Matolja
Maizena till redning
Salt
Peppar
Riven ost
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva auberginen och strö salt på den ca 15 min för att dra ut lite överflödig vätska.
  3. Skiva den kokta potatisen och zucchinin.
  4. Finhacka löken och vitlöken.
  5. Fräs upp lökarna i matolja och tillsätt örtkryddan och krossade tomater.
  6. Låt koka ihop och smaksätt med salt och peppar.
  7. Tillsätt de röda linserna i såsen.
  8. Koka upp mjölken i en annan kastrull och red av den med lite maizena och smaksätt med salt och vitpeppar.
  9. Varva grönsakerna med de 2 olika såserna i en ugnsform och avsluta med riven ost på toppen.
  10. Grädda i ugn i ca 30 min. Servera med en god fetaostsallad
BH
:Björn Helsing
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.