Kasvisreseptit

Pepperonata - Makalös paprikastuvning

Makalös paprikastuvning från Piedmonte - Den norditalienska stoltheten pepperonata är lätt att tillaga och kan användas på många sätt, antingen som förrätt eller som huvudrätt stuvad med kokta röda linser!
(2)
(369)
Tulosta
Steg 1
1dlSolrosolja
1stStjälk av stjölkselleri
4stSchalottenlökar
4stVitlöksklyftor
1mskRosmarin, färsk
1tskFänkolsfrön
1stlagerblad
1nypaChiliflingor
1nypaSaffran
Havssalt
Steg 2
4påsarInhemsk spetspaprika
Steg 3
4stInhemska tomater, rödmogna
1mskVitvinsvinäger
1krukaBasilika
4mskKapris
  1. Skala stjälksellerin och skär tunt.
  2. Finhacka schalottenlök, vitlök och den färska rosmarinen.
  3. Sätt alla ingredienser i steg 1 i en kastrull och låt sjuda tills de är mjuka.
  4. Dela spetspaprikorna och avlägsna stammar och frön. Grovhacka.
  5. Tillsätt spetspaprika bitarna i kastrullen, sjud ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt grovhackade tomater utan stam och vitvinsvinägern. Man kan lämna bort kapris om man vill.
  7. Låt hela härligheten sjuda till i en gryta, cirka 20 minuter, och tillsätt basilika.
ST
:Sami Tallberg
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(2)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.