Äppelmos med vanilj

Äppelmos med vanilj och citrongräs

Passa på i skördetider att sylta sommarens smaker.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Smaken av äppel, vanilj och kanel är alltid ett vinnande koncept.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1,5kg Äpplen
2st Vaniljstänger
1st Färsk citrongräs
1dl Socker
2dl Vatten
1/2tsk Mald kanel
  1. Tvätta äpplena och skär bort kärnhuset på dem.
  2. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur vanilj fröna. Skär det färska citrongräset i grova bitar. Sätt allt i en kastrull och koka på hög värme under lock i 10 minuter.
  3. Ta bort locket av kastrullen och låt äpplen koka på svag värme ytterligare 10 minuter.
  4. Om du har en syltpasserare att använda så använder du den, annars går det också bra att köra allt med t.ex en stavmixer, plocka ur vaniljstångs- och citrongräsbitarna. Mixa hela satsen till en rustik puré, vill du ha den lite lösare så silar du vätskan som du kokat äpplena i, och håller den över äppelmosen och rör om.
  5. Sylten innehåller väldigt lite socker och har därmesd begränsad hållbarhet. Rekommenderas att man tar åt sidan lite sylt som man äter de kommande dagarna, sedan fryser man ner resten och tar fram vid behov.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Äppelmos med vanilj och citrongräs

Passa på i skördetider att sylta sommarens smaker.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Smaken av äppel, vanilj och kanel är alltid ett vinnande koncept.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1,5kg Äpplen
2st Vaniljstänger
1st Färsk citrongräs
1dl Socker
2dl Vatten
1/2tsk Mald kanel
  1. Tvätta äpplena och skär bort kärnhuset på dem.
  2. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur vanilj fröna. Skär det färska citrongräset i grova bitar. Sätt allt i en kastrull och koka på hög värme under lock i 10 minuter.
  3. Ta bort locket av kastrullen och låt äpplen koka på svag värme ytterligare 10 minuter.
  4. Om du har en syltpasserare att använda så använder du den, annars går det också bra att köra allt med t.ex en stavmixer, plocka ur vaniljstångs- och citrongräsbitarna. Mixa hela satsen till en rustik puré, vill du ha den lite lösare så silar du vätskan som du kokat äpplena i, och håller den över äppelmosen och rör om.
  5. Sylten innehåller väldigt lite socker och har därmesd begränsad hållbarhet. Rekommenderas att man tar åt sidan lite sylt som man äter de kommande dagarna, sedan fryser man ner resten och tar fram vid behov.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Äppelmos med vanilj
Äppelmos med vanilj och citrongräs
Passa på i skördetider att sylta sommarens smaker.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

1,5kg Äpplen
2st Vaniljstänger
1st Färsk citrongräs
1dl Socker
2dl Vatten
1/2tsk Mald kanel

Ohjeet

  1. Tvätta äpplena och skär bort kärnhuset på dem.
  2. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur vanilj fröna. Skär det färska citrongräset i grova bitar. Sätt allt i en kastrull och koka på hög värme under lock i 10 minuter.
  3. Ta bort locket av kastrullen och låt äpplen koka på svag värme ytterligare 10 minuter.
  4. Om du har en syltpasserare att använda så använder du den, annars går det också bra att köra allt med t.ex en stavmixer, plocka ur vaniljstångs- och citrongräsbitarna. Mixa hela satsen till en rustik puré, vill du ha den lite lösare så silar du vätskan som du kokat äpplena i, och håller den över äppelmosen och rör om.
  5. Sylten innehåller väldigt lite socker och har därmesd begränsad hållbarhet. Rekommenderas att man tar åt sidan lite sylt som man äter de kommande dagarna, sedan fryser man ner resten och tar fram vid behov.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & zucchinigratäng med fetaost
Tomat & zucchinigratäng med fetaost

Serveras varm som tillbehör till huvudrätten eller som förrätt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Äppelpaj
Äppelsmulpaj med två ingredienser

Servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!