|
- Tvätta äpplena och skär bort kärnhuset på dem.
- Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur vanilj fröna. Skär det färska citrongräset i grova bitar. Sätt allt i en kastrull och koka på hög värme under lock i 10 minuter.
- Ta bort locket av kastrullen och låt äpplen koka på svag värme ytterligare 10 minuter.
- Om du har en syltpasserare att använda så använder du den, annars går det också bra att köra allt med t.ex en stavmixer, plocka ur vaniljstångs- och citrongräsbitarna. Mixa hela satsen till en rustik puré, vill du ha den lite lösare så silar du vätskan som du kokat äpplena i, och håller den över äppelmosen och rör om.
- Sylten innehåller väldigt lite socker och har därmesd begränsad hållbarhet. Rekommenderas att man tar åt sidan lite sylt som man äter de kommande dagarna, sedan fryser man ner resten och tar fram vid behov.
|