
![]() |
Äppelsmulpaj med två ingredienser
Ta vara på de sista finska äpplena och gör en snabb äppelpaj.
Servera med en klick grädde eller vaniljglass.
|
|
![]() |
Äppelsmulpaj med två ingredienser
Ta vara på de sista finska äpplena och gör en snabb äppelpaj.
Servera med en klick grädde eller vaniljglass.
|
![]() |

Äppelsmulpaj med två ingredienser
Ta vara på de sista finska äpplena och gör en snabb äppelpaj.
75g | Smör |
6st | Inhemska äppel |
8st | Färska dadlar |
3dl | Havregryn |
1tsk | Kanel |
0.5tsk | Salt |
- Värm ugnen till 175° (varmluft).
- Smält smöret och skär äpplen i bitar.
- Kärna ur dadlarna och hacka så smått som möjligt.
- Rör ihop havregryn, kanel och salt i en skål.
- Lägg till smör och dadel- och äppelbitarna.
- Rör ihop.
- Smörj en form (ca 18 cm i diameter eller 20x15 cm) med smör och häll i smuldegen.
- Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Servera med en klick grädde eller vaniljglass.