
![]() |
Ärtbiffar
Busenkla biffar som oftast passar alla i sällskapet!
Ärtbiffar med libbsticka
|
|
![]() |
Ärtbiffar
Busenkla biffar som oftast passar alla i sällskapet!
Ärtbiffar med libbsticka
|
![]() |

Ärtbiffar
Busenkla biffar som oftast passar alla i sällskapet!
0,5dl | Skorpsmulor |
0,5dl | Matgrädde |
2st | Ägg |
50g | Mozzarella |
200g | Frysta ärtor |
0,5kruka | Färsk libbsticka |
Salt |
Svartpeppar |
Olivolja till stekning |
- Blanda skoprsmulor och grädde i en skål.
- Låt svälla 5-10 minuter.
- Blanda sen ner ägg samt mozzarella som finhackad eller som riven i skorpsmulsblandningen.
- Tina ärtpåsen 1.5 minut i mikrovågsugn på hög effekt, dom får vara lite halvfrusna.
- Skär libsticka grovt och blanda med i smeten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Forma runda ca 4 cm:s bollar, pressa ut mellan handflatorna.
- Stek i rikligt med olivolja på medellåg värme.
- Låt biffarna få färg innan dom svängs i stekpannan.
- Servera t.ex med en klick creme fraiche, lite klippta färska örter samt färska skurna grönsaker.