Ärtbiffar
Busenkla biffar som oftast passar alla i sällskapet!
Portioner Förberedelsetid
3portioner 15minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 10minuter
Portioner Förberedelsetid
3portioner 15minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 10minuter
Ingredienser
  • 0,5dl Skorpsmulor
  • 0,5dl Matgrädde
  • 2st Ägg
  • 50g Mozzarella
  • 200g Frysta ärtor
  • 0,5kruka Färsk libbsticka
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja till stekning
Instruktioner
  1. Blanda skoprsmulor och grädde i en skål.
  2. Låt svälla 5-10 minuter.
  3. Blanda sen ner ägg samt mozzarella som finhackad eller som riven i skorpsmulsblandningen.
  4. Tina ärtpåsen 1.5 minut i mikrovågsugn på hög effekt, dom får vara lite halvfrusna.
  5. Skär libsticka grovt och blanda med i smeten.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Forma runda ca 4 cm:s bollar, pressa ut mellan handflatorna.
  8. Stek i rikligt med olivolja på medellåg värme.
  9. Låt biffarna få färg innan dom svängs i stekpannan.
  10. Servera t.ex med en klick creme fraiche, lite klippta färska örter samt färska skurna grönsaker.
Receptanteckningar

Ärtbiffar med libbsticka