
![]() |
Asiatisk nudelsoppa
Soppan går att göra med eller utan nudlar, bestäm själv!
Asiatisk nudelsoppa
|
|
![]() |
Asiatisk nudelsoppa
Soppan går att göra med eller utan nudlar, bestäm själv!
Asiatisk nudelsoppa
|
![]() |

Asiatisk nudelsoppa
Soppan går att göra med eller utan nudlar, bestäm själv!
ca 150g | Portobello |
2st | Inhemsk spetspaprika |
1st | Solo vitlök |
1st | Gul lök |
2msk | Rypsolja |
8dl | Vatten |
2st | Buljongtärningar |
2tsk | Citrongräspasta |
2tsk | Ingefärspasta |
150g | Sugarsnaps |
400g | Kokosgrädde |
50g | Vermicellinudlar (frivilligt) |
1/3kruka | Koriander |
1/3kruka | Gräslök |
- Skär portobellosvamparna och paprikan i passliga soppbitar, finhacka lök och vitlök.
- Fräs i rypsolja, tillsätt vatten, buljontärningar, citrongräspasta och ingefärspasta.
- Koka soppan 5 minuter, tillsätt kokosgrädden och sugarsnapsen, låt koka ytterligare några minuter.
- För en matigare soppa tillsätt nu ca 50 g vermicellinudlar, dra av plattan och låt stå och dra 4-5 minuter.
- Finhacka koriander och gräslök, blanda ner i soppan.
- Servera gärna med limeklyfta som man själv får pressa över vid behov.