Kasvisreseptit

Baba ganoush - auberginröra

Passar utmärkt som tillbehör till sallader, grillat, som pålägg på bröd eller dipp till grönsaker och chips.
(0)
(572)
Tulosta
1stAubergin
1liten Vitlöksklyfta
1,5mskCitronsaft
0,5mskTahini (sesampasta)
1tskSalt
0,25tskSvartpeppar
  1. Värm ugnen till 180° varmluft.
  2. Halvera auberginen, lägg halvorna i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen med snittytan neråt i 20 minuter.
  3. Gröp ur köttet från skalet med en sked och lägg i en skål.
  4. Släng skalet och mixa köttet med en stavmixer.
  5. Pressa i vitlök och lägg till citronsaft, tahini, salt och peppar och mixa ytterligare så att allting blandas.
  6. Smaka av och lägg till mera kryddor efter smak.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.