
![]() |
Glutenfritt bananbröd med choklad
Ett saftigt och sött bananbröd för chokladälskaren! Ät som mellanmål eller till eftermiddagskaffet.
Ät som mellanmål eller till eftermiddagskaffet.
|
|
![]() |
Glutenfritt bananbröd med choklad
Ett saftigt och sött bananbröd för chokladälskaren! Ät som mellanmål eller till eftermiddagskaffet.
Ät som mellanmål eller till eftermiddagskaffet.
|
![]() |

Glutenfritt bananbröd med choklad
Ett saftigt och sött bananbröd för chokladälskaren! Ät som mellanmål eller till eftermiddagskaffet.
1,5dl | Glutenfria havregryn |
1,5dl | Havremjöl |
3dl | Mandelmjöl |
2tsk | Bakpulver |
0,5tsk | Salt |
3st | Mogna bananer, ca 3 dl mos |
1msk | Honung |
2st | Ägg |
1dl | Havremjölk |
90g | Mörk choklad |
1st | Mogen banan till dekoration |
- Sätt ugnen på 175° varmluft.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Mosa bananerna och lägg till i mjölblandningen tillsammans med ägg och mjölk.
- Hacka chokladen och lägg till i smeten.
- Rör om väl, smeten ska vara kladdig.
- Täck en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Skär en banan i två delar (på längden) och tryck lätt ner den ovanpå brödet.
- Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
- Låt brödet svalna innan du skär upp det.