Kategorier

Svårighetsgrad

Bärcrumble alltså smulpaj

Crumble alltså pajer med smuldeg är lätta att tillreda och variationen är oändlig! I dessa går att använda både bär och frukter. Enligt mig så är crumble bäst tillredd med lite syrliga bär som vinbär eller krusbär. Även sura äpplen fungerar bra.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den enkla crumblen är perfekt till att utnyttja bär som glömts i frysen

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Fyllning
500g Vinbär, blåbär eller hallon (färska eller frysta)
1dl Rörsocker
3msk Potatismjöl
Smuldeg
100g Smör
1 1/2dl Vetemjöl
3/4dl Rörsocker
1 1/2dl Krossade pekannötter
1 1/2dl Stora havreflingor
1tsk Bakpulver
1tsk Vaniljpulver
2-3msk Vatten
  1. Smöra pajformen (omkrets 22-24 cm).
  2. Blanda tillsammans med stela (ifall frysta) bär sockret och potatismjölet (ifall du använder dig av färska bär behöver du inte använda potatismjöl).
  3. Bred ut bären i formen.
  4. Arbeta det tärnade kalla smöret med vetemjölet till en grovt grynig massa.
  5. Blanda ihop de resterande torringredienserna samt tillsätt dem.
  6. Tillsätt vatten på mjölet, en sked i taget och vaska om skålen så att stora klumpar framstår i degen.
  7. Häll smuldegen på bären som en stack.
  8. Det får vara mer smuldeg på mitten än vid kanterna.
  9. Grädda i 180 gradig ugn 50-60 minuter, till att degen fått en fin brun färg och bären lite kokar vid sidorna.
  10. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Kock:

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Bärcrumble alltså smulpaj

Crumble alltså pajer med smuldeg är lätta att tillreda och variationen är oändlig! I dessa går att använda både bär och frukter. Enligt mig så är crumble bäst tillredd med lite syrliga bär som vinbär eller krusbär. Även sura äpplen fungerar bra.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den enkla crumblen är perfekt till att utnyttja bär som glömts i frysen

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Fyllning
500g Vinbär, blåbär eller hallon (färska eller frysta)
1dl Rörsocker
3msk Potatismjöl
Smuldeg
100g Smör
1 1/2dl Vetemjöl
3/4dl Rörsocker
1 1/2dl Krossade pekannötter
1 1/2dl Stora havreflingor
1tsk Bakpulver
1tsk Vaniljpulver
2-3msk Vatten
  1. Smöra pajformen (omkrets 22-24 cm).
  2. Blanda tillsammans med stela (ifall frysta) bär sockret och potatismjölet (ifall du använder dig av färska bär behöver du inte använda potatismjöl).
  3. Bred ut bären i formen.
  4. Arbeta det tärnade kalla smöret med vetemjölet till en grovt grynig massa.
  5. Blanda ihop de resterande torringredienserna samt tillsätt dem.
  6. Tillsätt vatten på mjölet, en sked i taget och vaska om skålen så att stora klumpar framstår i degen.
  7. Häll smuldegen på bären som en stack.
  8. Det får vara mer smuldeg på mitten än vid kanterna.
  9. Grädda i 180 gradig ugn 50-60 minuter, till att degen fått en fin brun färg och bären lite kokar vid sidorna.
  10. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Kock:

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testa som följande

Svårighetsgrad

Bärcrumble alltså smulpaj
Crumble alltså pajer med smuldeg är lätta att tillreda och variationen är oändlig! I dessa går att använda både bär och frukter. Enligt mig så är crumble bäst tillredd med lite syrliga bär som vinbär eller krusbär. Även sura äpplen fungerar bra.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Fyllning
500g Vinbär, blåbär eller hallon (färska eller frysta)
1dl Rörsocker
3msk Potatismjöl
Smuldeg
100g Smör
1 1/2dl Vetemjöl
3/4dl Rörsocker
1 1/2dl Krossade pekannötter
1 1/2dl Stora havreflingor
1tsk Bakpulver
1tsk Vaniljpulver
2-3msk Vatten

Ohjeet

  1. Smöra pajformen (omkrets 22-24 cm).
  2. Blanda tillsammans med stela (ifall frysta) bär sockret och potatismjölet (ifall du använder dig av färska bär behöver du inte använda potatismjöl).
  3. Bred ut bären i formen.
  4. Arbeta det tärnade kalla smöret med vetemjölet till en grovt grynig massa.
  5. Blanda ihop de resterande torringredienserna samt tillsätt dem.
  6. Tillsätt vatten på mjölet, en sked i taget och vaska om skålen så att stora klumpar framstår i degen.
  7. Häll smuldegen på bären som en stack.
  8. Det får vara mer smuldeg på mitten än vid kanterna.
  9. Grädda i 180 gradig ugn 50-60 minuter, till att degen fått en fin brun färg och bären lite kokar vid sidorna.
  10. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Kock:

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testa som följande

Nässelsoppa
Nässelsoppa med chili

Har du inte provat på nässelsoppa förr så gör det!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Ärthummus
Ärthummus

Servera som tillbehör till sallader eller som grönsaksdipp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pastasallad
Pastasallad med paprika, tomat & fetaost

Du får lätt portionen glutenfri genom att välja glutenfri pasta.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegan Tofu Tandoori
Vegan Tofu Tandoori

Passar som både lunch och middag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Potatis- och gurksallad
Potatis- och gurksallad

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!