
![]() |
Bästa tomatsoppan
En mustig tomatsoppa med ingefära, gurkmeja och chili, perfekt för vinterns förkylningstider.
Den godaste tomatsoppan till kyliga dagar.
|
|
![]() |
Bästa tomatsoppan
En mustig tomatsoppa med ingefära, gurkmeja och chili, perfekt för vinterns förkylningstider.
Den godaste tomatsoppan till kyliga dagar.
|
![]() |

Bästa tomatsoppan
En mustig tomatsoppa med ingefära, gurkmeja och chili, perfekt för vinterns förkylningstider.
1st | Gul lök |
2st | Vitlöksklyftor |
2msk | Olivoja |
400g | Tomater på burk |
5dl | Tomatkross |
4dl | Kokosmjölk/grädde |
1st | Grönsaksbuljong |
1tsk | Salt |
1/2tsk | Peppar |
1/4tsk | Chilipulver |
2tsk | Gurkmeja |
3st | Närpes tomater |
1msk | Riven ingefära |
- Hacka lök och vitlök och fräs i en stor kastrull med olivolja.
- Häll över burktomter, tomatkross och kokosmjölk/grädde.
- Lägg i grönsaksbuljong och kryddor
- Låt puttra medan du skär tomter i bitar och river ingefära.
- Lägg till tomat och ingefära och koka i minst 30 minuter, gärna längre så att tomaternas smaker frigörs.
- Använd en stavmixer och kör soppan slät.
- Servera med en klick crème fraiche och ett gott bröd.