Varm batat- och quinoasallad med körsbärstomater & fetaost

Kategorier

Svårighetsgrad

Varm batat- och quinoasallad med körsbärstomater & fetaost

En mättande och fräsch sallad som passar utmärkt till lunch eller som tillbehör till andra varmrätter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Fräsch sallad med även varma ingredienser.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

400g Batat
1tsk Olivolja
1tsk Timjan
0,5tsk Salt
1dl Quinoa
2dl Vatten
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1st Zucchini (á 200g)
1dl Soltorkade tomater i olja
1tsk Salt
1krm Svartpeppar
70g Ruccola
200g Fetaost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skala och träna bataten och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skölj quinoan under varmt vatten.
  4. Lägg i en kastrull med kokande vatten och koka under lock i ca 10 minuter.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök.
  6. Fräs i en stekpannan med olja.
  7. Skölj zucchinin och skär i bitar.
  8. Lägg till i stekpannan och stek tills aningen mjuka.
  9. Häll den färdigkokta quinoan i stekpannan tillsammans med soltorkade tomater.
  10. Rör om och krydda med salt och peppar.
  11. Skölj ruccola och körsbärstomater och lägg i en stor skål.
  12. Ta bataten ur ugnen och lägg i skålen tillsammans med quinoa- och zucchiniblandningen.
  13. Rör om salladen.
  14. Smula fetaosten och strö över salladen.
  15. Toppa med lite chiliflakes.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Varm batat- och quinoasallad med körsbärstomater & fetaost

En mättande och fräsch sallad som passar utmärkt till lunch eller som tillbehör till andra varmrätter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Fräsch sallad med även varma ingredienser.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

400g Batat
1tsk Olivolja
1tsk Timjan
0,5tsk Salt
1dl Quinoa
2dl Vatten
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1st Zucchini (á 200g)
1dl Soltorkade tomater i olja
1tsk Salt
1krm Svartpeppar
70g Ruccola
200g Fetaost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skala och träna bataten och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skölj quinoan under varmt vatten.
  4. Lägg i en kastrull med kokande vatten och koka under lock i ca 10 minuter.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök.
  6. Fräs i en stekpannan med olja.
  7. Skölj zucchinin och skär i bitar.
  8. Lägg till i stekpannan och stek tills aningen mjuka.
  9. Häll den färdigkokta quinoan i stekpannan tillsammans med soltorkade tomater.
  10. Rör om och krydda med salt och peppar.
  11. Skölj ruccola och körsbärstomater och lägg i en stor skål.
  12. Ta bataten ur ugnen och lägg i skålen tillsammans med quinoa- och zucchiniblandningen.
  13. Rör om salladen.
  14. Smula fetaosten och strö över salladen.
  15. Toppa med lite chiliflakes.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Svårighetsgrad

Varm batat- och quinoasallad med körsbärstomater & fetaost
Varm batat- och quinoasallad med körsbärstomater & fetaost
En mättande och fräsch sallad som passar utmärkt till lunch eller som tillbehör till andra varmrätter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

400g Batat
1tsk Olivolja
1tsk Timjan
0,5tsk Salt
1dl Quinoa
2dl Vatten
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1st Zucchini (á 200g)
1dl Soltorkade tomater i olja
1tsk Salt
1krm Svartpeppar
70g Ruccola
200g Fetaost

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skala och träna bataten och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skölj quinoan under varmt vatten.
  4. Lägg i en kastrull med kokande vatten och koka under lock i ca 10 minuter.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök.
  6. Fräs i en stekpannan med olja.
  7. Skölj zucchinin och skär i bitar.
  8. Lägg till i stekpannan och stek tills aningen mjuka.
  9. Häll den färdigkokta quinoan i stekpannan tillsammans med soltorkade tomater.
  10. Rör om och krydda med salt och peppar.
  11. Skölj ruccola och körsbärstomater och lägg i en stor skål.
  12. Ta bataten ur ugnen och lägg i skålen tillsammans med quinoa- och zucchiniblandningen.
  13. Rör om salladen.
  14. Smula fetaosten och strö över salladen.
  15. Toppa med lite chiliflakes.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Tomat & gurksallad med avokado
Tomat & gurksallad med avokado

Servera som tillhör till vilken sommarmat som helst!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!