Varm batat- och quinoasallad med körsbärstomater & fetaost
En mättande och fräsch sallad som passar utmärkt till lunch eller som tillbehör till andra varmrätter.
Portioner Förberedelsetid
4portioner 40minuter
Portioner Förberedelsetid
4portioner 40minuter
Ingredienser
  • 400g Batat
  • 1tsk Olivolja
  • 1tsk Timjan
  • 0,5tsk Salt
  • 1dl Quinoa
  • 2dl Vatten
  • 1st Gul lök
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 1st Zucchini (á 200g)
  • 1dl Soltorkade tomater i olja
  • 1tsk Salt
  • 1krm Svartpeppar
  • 70g Ruccola
  • 200g Närpes Grönsakers körsbärstomater
  • 200g Fetaost
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skala och träna bataten och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skölj quinoan under varmt vatten.
  4. Lägg i en kastrull med kokande vatten och koka under lock i ca 10 minuter.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök.
  6. Fräs i en stekpannan med olja.
  7. Skölj zucchinin och skär i bitar.
  8. Lägg till i stekpannan och stek tills aningen mjuka.
  9. Häll den färdigkokta quinoan i stekpannan tillsammans med soltorkade tomater.
  10. Rör om och krydda med salt och peppar.
  11. Skölj ruccola och körsbärstomater och lägg i en stor skål.
  12. Ta bataten ur ugnen och lägg i skålen tillsammans med quinoa- och zucchiniblandningen.
  13. Rör om salladen.
  14. Smula fetaosten och strö över salladen.
  15. Toppa med lite chiliflakes.
Receptanteckningar

Fräsch sallad med även varma ingredienser.