
![]() |
Batatraggmunk
Servera dessa härliga batatraggmunkar rykande heta med goda tillbehör. Passar bra som förrätt, som tillbehör eller tilltugg.
Krispigt goda och lätta att tillreda.
Till servering:
|
|
![]() |
Batatraggmunk
Servera dessa härliga batatraggmunkar rykande heta med goda tillbehör. Passar bra som förrätt, som tillbehör eller tilltugg.
Krispigt goda och lätta att tillreda.
|
![]() |

Batatraggmunk
Servera dessa härliga batatraggmunkar rykande heta med goda tillbehör. Passar bra som förrätt, som tillbehör eller tilltugg.
1st | Batat |
1dl | Vetemjöl |
2dl | Mjölk |
1st | Ägg |
1/2dl | Rypsolja |
1tsk | Salt |
Smör |
Till servering:
1 | Gurka |
1 | Crème Fraiche |
1 | Lingon |
1 | Alfa-Alfa groddar |
- Skala bataten, riv grovt på rivjärn.
- Blanda först halva mängden mjölk och mjöl i en skål, tillsätt olja, salt, ägg och resten av mjölken, vispa slät.
- Blanda den rivna bataten med smeten, låt gärna smeten svälla en halv timme i kylskåp.
- Stek 8-10 runda raggmunkar i varm stekpanna.
- Servera varma med tillbehör så som tärnad gurka, creme frâiche, lingon och alfa-alfa groddar.