
![]() |
Batatsoppa med tomat
En fyllig och mättande batatsoppa med tomat som både passar som förrätt och varmrätt.
Servera med en klick grädde och färska örter.
|
|
![]() |
Batatsoppa med tomat
En fyllig och mättande batatsoppa med tomat som både passar som förrätt och varmrätt.
Servera med en klick grädde och färska örter.
|
![]() |

Batatsoppa med tomat
En fyllig och mättande batatsoppa med tomat som både passar som förrätt och varmrätt.
1kg | Batat |
2dl | Okokta röda linser |
400ml | Kokosmjölk |
3dl | Vatten |
1msk | Curry |
1msk | Salt |
0.5tsk | Peppar |
- Skala och tärna batat.
- Lägg i en stor kastrull och koka i 1 l vatten i ca 10 minuter.
- Skölj röda linser och lägg i en mindre kastrull med 500 ml vatten.
- Koka i ca 10 minuter.
- Häll bort vattnet från både batat och linser och lägg linserna i samma kastrull som batatbitarna.
- Skär tomaterna i bitar och lägg i kastrullen.
- Häll över kokosmjölk och stavmixa till en slät puré.
- Krydda med salt, curry och svartpeppar.
- Rör om väl och koka upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med en klick grädde och färska örter.