Blåbärssoppa
Blåbärssoppa med äkta vanilj. Servera varm med lite glass till.
Portioner
2
Tillagningstid
20
Portioner
2
Tillagningstid
20
Ingredienser
  • 6dl Vatten
  • 6dl Frysta blåbär
  • 3msk Strösocker
  • 1 st Vaniljstång
  • 1krm Salt
Redning:
  • 2msk Majsstärkelse
  • 4msk Vatten
Instruktioner
  1. Koka upp 6 dl vatten, socker, vaniljstång och salt, låt koka 3-4 minuter.
  2. Tillsätt blåbären, låt koka upp igen.
  3. Rör ut majsstärkelsen i kallt vatten, rör ner i blåbärssoppan och låt soppan koka upp.
  4. Soppan går bra att ta med sig varm i en termos som mellanmål. Som kall gör den sig även gott till frukost, eller som dessert med en kula vaniljglass.
Receptanteckningar

Blåbärssoppa + Vaniljglass = SANT