Blinier med grönsaksröra inkl. kapris

Blinier

Blinier, som är en rysk syrlig boveteplätt serveras ofta med fiskrom, lök och smetana. I detta recept gjorde vi istället en fräsch grönsaksröra med lite sting av rödlök och kapris, vegetarisk och dessutom väldigt förmånlig utan att tumma på smakupplevelserna!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Använd blinipanna om du har en sån, annars går det också utmärkt att steka mindre plättar i en vanlig plättlagg.

 

Portioner

st
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Blinier
4g Torrjäst
2,5dl Mjölk, 42 grader
1,5dl Bovetemjöl
1dl Vetemjöl
0,75dl Gräddfil
1st Äggula
1st Äggvita
Smör till stekningen
Grönsaksröran
1/2st Spetspaprika
5cm Zucchini, bit
1st Rödlök, liten
1msk Kapris
1knippe Persilja
1dl Crème Fraiche
Salt, svartpeppar
Blinier
  1. Rör ner jästen i den ljumma mjölken.
  2. Tillsätt mjölena, gräddfil, äggula och salt.
  3. Vispa smeten slät.
  4. Låt den jäsa minst en halv timme.
  5. Vispa under tiden äggvitan hård.
  6. Blanda försiktigt ner den i smeten.
  7. Grädda smeten i lite smör i en plättlagg eller i en blinipanna.
Grönsaksröra med kapris
  1. Tvätta grönsakerna.
  2. Skär dem i så små tärningar som möjligt.
  3. Finhacka persiljan och blanda tillsammans med creme fraichen och grönsakerna.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Servera blinierna nystekta tillsammans med röran, toppa gärna med krispiga groddar eller med salladsskott.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Blinier

Blinier, som är en rysk syrlig boveteplätt serveras ofta med fiskrom, lök och smetana. I detta recept gjorde vi istället en fräsch grönsaksröra med lite sting av rödlök och kapris, vegetarisk och dessutom väldigt förmånlig utan att tumma på smakupplevelserna!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Använd blinipanna om du har en sån, annars går det också utmärkt att steka mindre plättar i en vanlig plättlagg.

 

Portioner

st
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Blinier
4g Torrjäst
2,5dl Mjölk, 42 grader
1,5dl Bovetemjöl
1dl Vetemjöl
0,75dl Gräddfil
1st Äggula
1st Äggvita
Smör till stekningen
Grönsaksröran
1/2st Spetspaprika
5cm Zucchini, bit
1st Rödlök, liten
1msk Kapris
1knippe Persilja
1dl Crème Fraiche
Salt, svartpeppar
Blinier
  1. Rör ner jästen i den ljumma mjölken.
  2. Tillsätt mjölena, gräddfil, äggula och salt.
  3. Vispa smeten slät.
  4. Låt den jäsa minst en halv timme.
  5. Vispa under tiden äggvitan hård.
  6. Blanda försiktigt ner den i smeten.
  7. Grädda smeten i lite smör i en plättlagg eller i en blinipanna.
Grönsaksröra med kapris
  1. Tvätta grönsakerna.
  2. Skär dem i så små tärningar som möjligt.
  3. Finhacka persiljan och blanda tillsammans med creme fraichen och grönsakerna.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Servera blinierna nystekta tillsammans med röran, toppa gärna med krispiga groddar eller med salladsskott.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Blinier med grönsaksröra inkl. kapris
Blinier
Blinier, som är en rysk syrlig boveteplätt serveras ofta med fiskrom, lök och smetana. I detta recept gjorde vi istället en fräsch grönsaksröra med lite sting av rödlök och kapris, vegetarisk och dessutom väldigt förmånlig utan att tumma på smakupplevelserna!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
st

Recept

Blinier
4g Torrjäst
2,5dl Mjölk, 42 grader
1,5dl Bovetemjöl
1dl Vetemjöl
0,75dl Gräddfil
1st Äggula
1st Äggvita
Smör till stekningen
Grönsaksröran
1/2st Spetspaprika
5cm Zucchini, bit
1st Rödlök, liten
1msk Kapris
1knippe Persilja
1dl Crème Fraiche
Salt, svartpeppar

Ohjeet

Blinier
  1. Rör ner jästen i den ljumma mjölken.
  2. Tillsätt mjölena, gräddfil, äggula och salt.
  3. Vispa smeten slät.
  4. Låt den jäsa minst en halv timme.
  5. Vispa under tiden äggvitan hård.
  6. Blanda försiktigt ner den i smeten.
  7. Grädda smeten i lite smör i en plättlagg eller i en blinipanna.
Grönsaksröra med kapris
  1. Tvätta grönsakerna.
  2. Skär dem i så små tärningar som möjligt.
  3. Finhacka persiljan och blanda tillsammans med creme fraichen och grönsakerna.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Servera blinierna nystekta tillsammans med röran, toppa gärna med krispiga groddar eller med salladsskott.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!