Kasvisreseptit

Blomkålsmos

Mos på rostad blomkål passar bra som ersättare för den traditionella potatismosen.
(0)
(1067)
Tulosta
1kgBlomkål
0,5dlOlivolja
1tskFlingsalt
1tskTimjan
1tskVitlökspulver
2tskCurry
1mskSmör
2dlValfri mjölk
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj blomkålen och skär i mindre bitar.
  3. Ringla över olivolja och krydda, blanda om med händerna.
  4. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Lägg blomkålen i en skål och stavmixa till mos.
  6. Rör ner smör och mjölk och vispa sedan luftig med en elvisp.
  7. Servera som tillbehör till olika varmrätter.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.