Blomkålsmos

Kategorier

Svårighetsgrad

Blomkålsmos

Mos på rostad blomkål passar bra som ersättare för den traditionella potatismosen.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Mos gjord på rostad blomkål

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Blomkål
0,5dl Olivolja
1tsk Flingsalt
1tsk Timjan
1tsk Vitlökspulver
2tsk Curry
1msk Smör
2dl Valfri mjölk
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj blomkålen och skär i mindre bitar.
  3. Ringla över olivolja och krydda, blanda om med händerna.
  4. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Lägg blomkålen i en skål och stavmixa till mos.
  6. Rör ner smör och mjölk och vispa sedan luftig med en elvisp.
  7. Servera som tillbehör till olika varmrätter.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Blomkålsmos

Mos på rostad blomkål passar bra som ersättare för den traditionella potatismosen.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Mos gjord på rostad blomkål

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Blomkål
0,5dl Olivolja
1tsk Flingsalt
1tsk Timjan
1tsk Vitlökspulver
2tsk Curry
1msk Smör
2dl Valfri mjölk
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj blomkålen och skär i mindre bitar.
  3. Ringla över olivolja och krydda, blanda om med händerna.
  4. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Lägg blomkålen i en skål och stavmixa till mos.
  6. Rör ner smör och mjölk och vispa sedan luftig med en elvisp.
  7. Servera som tillbehör till olika varmrätter.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Svårighetsgrad

Blomkålsmos
Blomkålsmos
Mos på rostad blomkål passar bra som ersättare för den traditionella potatismosen.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1kg Blomkål
0,5dl Olivolja
1tsk Flingsalt
1tsk Timjan
1tsk Vitlökspulver
2tsk Curry
1msk Smör
2dl Valfri mjölk

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj blomkålen och skär i mindre bitar.
  3. Ringla över olivolja och krydda, blanda om med händerna.
  4. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Lägg blomkålen i en skål och stavmixa till mos.
  6. Rör ner smör och mjölk och vispa sedan luftig med en elvisp.
  7. Servera som tillbehör till olika varmrätter.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Tomat & gurksallad med avokado
Tomat & gurksallad med avokado

Servera som tillhör till vilken sommarmat som helst!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksknyten
Grönsaksknyten

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegetariska quesadillas
Vegetariska quesadillas

Kan ätas både varma och kalla.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksspett
Grillade grönsaksspett med vitlöksmajonnäs

Att grilla vegetariskt är både enkelt, gott och färggrant!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurkglass
Isglass med gurka & lime

Gör din egen isglass av gurka och lime.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Fyllda paprikor
Fyllda paprikor med svamp, äpple och spenat

TIPS! Byt ut osten mot smaksatt färskost eller blåmögelost för kraftigare smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat- och jordgubbssallad
Tomat- och jordgubbssallad med vita bönor

Fräsch sallad med Flavorino tomater!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegansk jordgubbssmoothie
Vegansk jordgubbssmoothie

TIPS! Rör ner 2 msk chiafrön i smoothien och du har en chiapudding om ett par timmar!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Rabarberpaj
Glutenfri rabarberspaj

Servera med vaniljglass, och varför inte färska jordgubbar? Servera med vaniljglass, och varför inte färska jordgubbar?

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!