Blomkålsmos

Blomkålsmos

Mos på rostad blomkål passar bra som ersättare för den traditionella potatismosen.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Mos gjord på rostad blomkål

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Blomkål
0,5dl Olivolja
1tsk Flingsalt
1tsk Timjan
1tsk Vitlökspulver
2tsk Curry
1msk Smör
2dl Valfri mjölk
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj blomkålen och skär i mindre bitar.
  3. Ringla över olivolja och krydda, blanda om med händerna.
  4. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Lägg blomkålen i en skål och stavmixa till mos.
  6. Rör ner smör och mjölk och vispa sedan luftig med en elvisp.
  7. Servera som tillbehör till olika varmrätter.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Blomkålsmos

Mos på rostad blomkål passar bra som ersättare för den traditionella potatismosen.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Mos gjord på rostad blomkål

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Blomkål
0,5dl Olivolja
1tsk Flingsalt
1tsk Timjan
1tsk Vitlökspulver
2tsk Curry
1msk Smör
2dl Valfri mjölk
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj blomkålen och skär i mindre bitar.
  3. Ringla över olivolja och krydda, blanda om med händerna.
  4. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Lägg blomkålen i en skål och stavmixa till mos.
  6. Rör ner smör och mjölk och vispa sedan luftig med en elvisp.
  7. Servera som tillbehör till olika varmrätter.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Blomkålsmos
Blomkålsmos
Mos på rostad blomkål passar bra som ersättare för den traditionella potatismosen.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1kg Blomkål
0,5dl Olivolja
1tsk Flingsalt
1tsk Timjan
1tsk Vitlökspulver
2tsk Curry
1msk Smör
2dl Valfri mjölk

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj blomkålen och skär i mindre bitar.
  3. Ringla över olivolja och krydda, blanda om med händerna.
  4. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Lägg blomkålen i en skål och stavmixa till mos.
  6. Rör ner smör och mjölk och vispa sedan luftig med en elvisp.
  7. Servera som tillbehör till olika varmrätter.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & zucchinigratäng med fetaost
Tomat & zucchinigratäng med fetaost