Bönbiff med champinjonsås
En komplett måltid! Använd inhemska grönsaker när möjligt.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Bönbiffar
  • 200g Morot, rivna
  • 400g Kidneybönor, kokta
  • 1st Vitlöksklyfta
  • 1msk Potatismjöl
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Olja till stekning
Rostade rotsaker
  • 100g Morot
  • 100g Kålrot
  • 100g Palsternacka
  • 100g Gul lök
  • Matolja
  • Salt
  • Peppar
Champinjonsås
  • 1st Gul lök
  • 200g Champinjoner, färska
  • 1dl Grönsaksbuljong
  • 2dl Grädde
  • Smör
Tillbehör
  • 1pkt Halloumi
  • Sparris
  • Tomater
Instruktioner
Bönbiffarna
  1. Riv morötterna finhacka vitlöken och stek på dem i stekpanna.
  2. Mixa kidneybönorna med mixer och blanda ihop bönor, vitlök, morötter och kryddor och forma till biffar.
  3. Stek dem i matolja i ca 5 min per sida.
Rostade rotsaker
  1. Skala och grovstrimla rotsakerna och sätt i en ugnsform med lite olja och kryddor.
  2. Rosta i ugnen på ca 200 grader i ca 15 min.
Champinjonsås
  1. Finhacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar.
  2. Fräs löken och champinjonerna i lite smör och tillsätt buljongen och grädden.
  3. Låt koka ihop och smaksätt med salt och vitpeppar.
Tillbehören
  1. Grilla på haloumin och tomaten samt den gröna sparris strax före serveringen.
Receptanteckningar

En färgrik och hälsosam måltid.