
![]() |
Butternut pumpa-linssoppa
Rostad pumpa och röda linser gör en bra vardagsmaträtt! Pumpan kan mosas på förhand och läggas i frysen så att den snabbt går att ta upp då det är bråttom.
En lätt och delikat linssoppa
|
|
![]() |
Butternut pumpa-linssoppa
Rostad pumpa och röda linser gör en bra vardagsmaträtt! Pumpan kan mosas på förhand och läggas i frysen så att den snabbt går att ta upp då det är bråttom.
En lätt och delikat linssoppa
|
![]() |

Butternut pumpa-linssoppa
Rostad pumpa och röda linser gör en bra vardagsmaträtt! Pumpan kan mosas på förhand och läggas i frysen så att den snabbt går att ta upp då det är bråttom.
ca 800g | Butternut pumpa |
Rypsolja |
1st | Lök |
1dl | Röda linser |
2st | Morötter |
1dl | Solrosfrön |
1 skvätt | Appelsinjuice |
Några | Vitlöksklyftor |
1st | Grönsaksbuljong |
Ingefära, malen |
Salt |
- Pensla olja på pumpan och strö på lite salt. Lät mogna i ugnen.
- Mosa; vid behov lägg till vatten eller tex appelsinjuice.
- Moset går att frysa och använda först senare.
- Bryn lök och finhackad vitlök i en kastrull med olja, tillsätt de tärnade morötterna.
- Tillsätt 5dl vatten och buljongtärningen.
- Skölj av linserna och lägg till dem.
- Tillsätt kryddorna, koka tills linserna är mjuka. Om så önskas använd stavmix för att få soppan jämn.