Cashewpesto
Denna pesto smakar underbart på såväl bröd som med pasta. Du kan ändra på smaken genom att byta örter. För att uppnå den gräddiga konsistensen lönar det sig att blötlägga nötterna innan de läggs till. Snabbast går det i varmt vatten – på så sätt förkortas blötläggningstiden enormt.
Portioner
6portioner
Portioner
6portioner
Ingredienser
  • 2dl Cashew nötter
  • 1/2dl Citronsaft
  • 1/2dl Olivolja
  • 1dl Strimlad persilja
  • 1dl Strimlad basilika
  • 1st Vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
Instruktioner
  1. Mät nötterna i en skål.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och häll på nötterna så att de täcks.
  3. Låt nötterna mjukna i ca 15 minuter.
  4. Häll bort vattnet och tillsätt citronsaft, olivolja, strimlade örter och vitlöksklyfta.
  5. Mixa jämnt och smaka av med salt och peppar.
Receptanteckningar

Fyllighet från nötter, smak från örter och sting från citron. På vardagar i pastan och på helgen en del av plock-tallrik. Enkel och snabb!