Champinjones al ajillo
En mycket omtyckt och klassisk tapas, sötsyrliga champinjoner med smak av vitlök, vinäger och persilja! Var klimatsmart och gör gärna rätten på inhemska odlade champinjoner!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
|
|
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
|
|
3st |
Små bananschalottenlökar |
|
- Tvätta champinjonerna noga, om det är stora champinjoner dela dom i mindre bitar.
- Finhacka vitlök och skär löken i skivor.
- Bryn champinjonerna i het olivolja tills dom mjuknar lite och får färg, häll på vitlöken och löken och vänd runt dem i pannan.
- Häll på sockret och fräs med en liten stund, häll på balsamvinäger, lite i taget så att den kokar in vartefter.
- Fräs champinjonerna i pannan tills vätska kokat bort, smaksätt med vitpeppar och flingsalt.
- Vid servering strö över finskuren vårlök och bladpersilja.
- Servera med t.ex ett gott bröd och andra tapasrätter!
|
|
Jens Lindstedt |
|
|