Chili sin carne
”Chili con carne” betyder gryta med kött, denna version: ”Chili sin carne” betyder gryta utan kött. Grytan är dessutom fri från mjölkprodukter, ägg och honung. Helt vegansk!
Portioner Förberedelsetid
6portioner 15minuter
Tillagningstid
20minuter
Portioner Förberedelsetid
6portioner 15minuter
Tillagningstid
20minuter
Ingredienser
  • 1st Lök, gul
  • 1st Vitlöksklyfta
  • 2st Morötter
  • 3st Champinjoner
  • 1st Chili, liten
  • 1tsk Socker
  • 1msk Tomatpuré
  • 0,5dl Olivolja
  • 400g Krossade tomater
  • 4dl Vatten
  • 2msk Grönsaksfond
  • 1tsk Maizena
  • Lite vatten
  • 700g Bönor, konserverade valfria
Till servering
  • Gräslök eller vårlök
Instruktioner
  1. Skala och finhacka lök, vitlök, chili, morötter, champinjon samt chili.
  2. Fräs grönsaker i het olivolja, fräs med tomatpure och socker.
  3. Fyll på med krossad tomat, vatten samt grönsaksfond.
  4. Låt grytan puttra ca 10 minuter, red av med maizenan som man späder ut med lite vatten.
  5. Låt såsen koka upp och tillsätt nu de avsköljda förkokta bönorna.
  6. Koka ytterligare 5 minuter, servera med ris och finskuren vårlök eller gräslök.
Receptanteckningar

Tips! Vill du göra en barnfamiljsversion av grytan så lämna bort chilin.