
![]() |
Djävulssylt
Testa och bli förälskad - Detta är receptet som alla talar om!
Djävulssylten passar till all slags mat, så gör gärna dubbelsats!
Stark, söt och himmelskt god!
|
|
![]() |
Djävulssylt
Testa och bli förälskad - Detta är receptet som alla talar om!
Djävulssylten passar till all slags mat, så gör gärna dubbelsats!
Stark, söt och himmelskt god!
|
![]() |

Djävulssylt
Testa och bli förälskad - Detta är receptet som alla talar om!
Djävulssylten passar till all slags mat, så gör gärna dubbelsats!
2-4st | Inhemsk röd chili |
8st | Vitlöksklyftor |
1tsk | Salt |
1tsk | Krossad svartpeppar |
1/2dl | Ättika |
2 1/2dl | Syltsocker |
- Skölj grönsakerna, skär och hacka tomaterna och paprikan i små kuber, avlägsna gärna tomatfästet.
- Hacka chilin i små små bitar. Pressa vitlöken.
- Blanda alla ingredienser förutom socker i en kastrull och låt småkoka i ca. 45-55 minuter.
- Smaka av, tillsätt mera chili ifall du vill ha lite starkare djävulssylt. Notera att hettan från chilin avtar efter att sylten svalnat. Så spara inte på styrkan.
- Stavmixa djävulssylten ifall du föredrar jämnare konsistens.
- Tillsätt syltsockret och låt koka ytterligare 10 minuter.
- Låt svalna, häll i rena upphettade glasburkar, förvara i kylskåp.