Kategorier

Svårighetsgrad

Fänkålssoppa

Den sammetslena fänkålssoppan sjuds mjuk och smaksätts med en skvätt pastis. Fänkålen kokas så mjuk att den nästan faller sönder och mixas till en len soppa. Utnyttja fänkålens dill lika tofsar som dekoration.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den sammetslena fänkålssoppan passar utmärkt som förrätt till helgen. Det går bra att göra en större sats åt gången för den går att frysa.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

4-6st Fänkålar, ca 2kg
1stor Gul lök
1/2dl Mild olivolja eller rypsolja
2 1/2dl Vitt vin
1 - 1 1/2l Grönsaksbuljong
1/2tl Salt
2dl Pastis alltså anis likör
2dl Vispgrädde
Fänkålstofsar eller Fiorina, Fioretta (blomkål med stjälk)
  1. Skölj fänkålen och klipp bort de fingerlika stammarna.
  2. Fixa till stjälken och skiva fänkålen.
  3. Hacka löken.
  4. Värm oljan i en stor kastrull och fräs fänkål och lök på mellantemperatur i 25-35 minuter.
  5. Rör om emellanåt, så att de inte fastnar i botten.
  6. Då fänkålen har mjuknat häll i vinet i kastrullen.
  7. Värm tills att det kokar, koka och rör om i ca 5 minuter.
  8. Tillsätt 1 liter med buljongspad och salt.
  9. Koka ytterligare 10-20 minuter tills att fänkålen är riktigt mjuk.
  10. Tillsätt spad vid behov.
  11. Mixa i omgångar i hushållsassistent eller mixer.
  12. Om soppan känns grynig kan den silas.
  13. Skölj kastrullen.
  14. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt pastis och grädde.
  15. Värm soppan och koka på låg värme under omrörning i 3-5 minuter till att soppan tjocknar lite.
  16. Servera fänkålssoppan med ett bröd som har knapriga kanter.

Kock:

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Fänkålssoppa

Den sammetslena fänkålssoppan sjuds mjuk och smaksätts med en skvätt pastis. Fänkålen kokas så mjuk att den nästan faller sönder och mixas till en len soppa. Utnyttja fänkålens dill lika tofsar som dekoration.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den sammetslena fänkålssoppan passar utmärkt som förrätt till helgen. Det går bra att göra en större sats åt gången för den går att frysa.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

4-6st Fänkålar, ca 2kg
1stor Gul lök
1/2dl Mild olivolja eller rypsolja
2 1/2dl Vitt vin
1 - 1 1/2l Grönsaksbuljong
1/2tl Salt
2dl Pastis alltså anis likör
2dl Vispgrädde
Fänkålstofsar eller Fiorina, Fioretta (blomkål med stjälk)
  1. Skölj fänkålen och klipp bort de fingerlika stammarna.
  2. Fixa till stjälken och skiva fänkålen.
  3. Hacka löken.
  4. Värm oljan i en stor kastrull och fräs fänkål och lök på mellantemperatur i 25-35 minuter.
  5. Rör om emellanåt, så att de inte fastnar i botten.
  6. Då fänkålen har mjuknat häll i vinet i kastrullen.
  7. Värm tills att det kokar, koka och rör om i ca 5 minuter.
  8. Tillsätt 1 liter med buljongspad och salt.
  9. Koka ytterligare 10-20 minuter tills att fänkålen är riktigt mjuk.
  10. Tillsätt spad vid behov.
  11. Mixa i omgångar i hushållsassistent eller mixer.
  12. Om soppan känns grynig kan den silas.
  13. Skölj kastrullen.
  14. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt pastis och grädde.
  15. Värm soppan och koka på låg värme under omrörning i 3-5 minuter till att soppan tjocknar lite.
  16. Servera fänkålssoppan med ett bröd som har knapriga kanter.

Kock:

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testa som följande

Svårighetsgrad

Fänkålssoppa
Den sammetslena fänkålssoppan sjuds mjuk och smaksätts med en skvätt pastis. Fänkålen kokas så mjuk att den nästan faller sönder och mixas till en len soppa. Utnyttja fänkålens dill lika tofsar som dekoration.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

4-6st Fänkålar, ca 2kg
1stor Gul lök
1/2dl Mild olivolja eller rypsolja
2 1/2dl Vitt vin
1 - 1 1/2l Grönsaksbuljong
1/2tl Salt
2dl Pastis alltså anis likör
2dl Vispgrädde
Fänkålstofsar eller Fiorina, Fioretta (blomkål med stjälk)

Ohjeet

  1. Skölj fänkålen och klipp bort de fingerlika stammarna.
  2. Fixa till stjälken och skiva fänkålen.
  3. Hacka löken.
  4. Värm oljan i en stor kastrull och fräs fänkål och lök på mellantemperatur i 25-35 minuter.
  5. Rör om emellanåt, så att de inte fastnar i botten.
  6. Då fänkålen har mjuknat häll i vinet i kastrullen.
  7. Värm tills att det kokar, koka och rör om i ca 5 minuter.
  8. Tillsätt 1 liter med buljongspad och salt.
  9. Koka ytterligare 10-20 minuter tills att fänkålen är riktigt mjuk.
  10. Tillsätt spad vid behov.
  11. Mixa i omgångar i hushållsassistent eller mixer.
  12. Om soppan känns grynig kan den silas.
  13. Skölj kastrullen.
  14. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt pastis och grädde.
  15. Värm soppan och koka på låg värme under omrörning i 3-5 minuter till att soppan tjocknar lite.
  16. Servera fänkålssoppan med ett bröd som har knapriga kanter.

Kock:

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testa som följande

Nässelsoppa
Nässelsoppa med chili

Har du inte provat på nässelsoppa förr så gör det!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Ärthummus
Ärthummus

Servera som tillbehör till sallader eller som grönsaksdipp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pastasallad
Pastasallad med paprika, tomat & fetaost

Du får lätt portionen glutenfri genom att välja glutenfri pasta.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegan Tofu Tandoori
Vegan Tofu Tandoori

Passar som både lunch och middag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Potatis- och gurksallad
Potatis- och gurksallad

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tortillapizza
Snabba tortillapizzor med körsbärstomat & spetspaprika

Snabba småpizzor.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Mozzarellatomater
Mozzarellatomater

Läckert till förrätt eller som tapas!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!