Fänkålssoppa

Den sammetslena fänkålssoppan sjuds mjuk och smaksätts med en skvätt pastis. Fänkålen kokas så mjuk att den nästan faller sönder och mixas till en len soppa. Utnyttja fänkålens dill lika tofsar som dekoration.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den sammetslena fänkålssoppan passar utmärkt som förrätt till helgen. Det går bra att göra en större sats åt gången för den går att frysa.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

4-6st Fänkålar, ca 2kg
1stor Gul lök
1/2dl Mild olivolja eller rypsolja
2 1/2dl Vitt vin
1 - 1 1/2l Grönsaksbuljong
1/2tl Salt
2dl Pastis alltså anis likör
2dl Vispgrädde
Fänkålstofsar eller Fiorina, Fioretta (blomkål med stjälk)
  1. Skölj fänkålen och klipp bort de fingerlika stammarna.
  2. Fixa till stjälken och skiva fänkålen.
  3. Hacka löken.
  4. Värm oljan i en stor kastrull och fräs fänkål och lök på mellantemperatur i 25-35 minuter.
  5. Rör om emellanåt, så att de inte fastnar i botten.
  6. Då fänkålen har mjuknat häll i vinet i kastrullen.
  7. Värm tills att det kokar, koka och rör om i ca 5 minuter.
  8. Tillsätt 1 liter med buljongspad och salt.
  9. Koka ytterligare 10-20 minuter tills att fänkålen är riktigt mjuk.
  10. Tillsätt spad vid behov.
  11. Mixa i omgångar i hushållsassistent eller mixer.
  12. Om soppan känns grynig kan den silas.
  13. Skölj kastrullen.
  14. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt pastis och grädde.
  15. Värm soppan och koka på låg värme under omrörning i 3-5 minuter till att soppan tjocknar lite.
  16. Servera fänkålssoppan med ett bröd som har knapriga kanter.

Kock:

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testa som följande

Fänkålssoppa

Den sammetslena fänkålssoppan sjuds mjuk och smaksätts med en skvätt pastis. Fänkålen kokas så mjuk att den nästan faller sönder och mixas till en len soppa. Utnyttja fänkålens dill lika tofsar som dekoration.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den sammetslena fänkålssoppan passar utmärkt som förrätt till helgen. Det går bra att göra en större sats åt gången för den går att frysa.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

4-6st Fänkålar, ca 2kg
1stor Gul lök
1/2dl Mild olivolja eller rypsolja
2 1/2dl Vitt vin
1 - 1 1/2l Grönsaksbuljong
1/2tl Salt
2dl Pastis alltså anis likör
2dl Vispgrädde
Fänkålstofsar eller Fiorina, Fioretta (blomkål med stjälk)
  1. Skölj fänkålen och klipp bort de fingerlika stammarna.
  2. Fixa till stjälken och skiva fänkålen.
  3. Hacka löken.
  4. Värm oljan i en stor kastrull och fräs fänkål och lök på mellantemperatur i 25-35 minuter.
  5. Rör om emellanåt, så att de inte fastnar i botten.
  6. Då fänkålen har mjuknat häll i vinet i kastrullen.
  7. Värm tills att det kokar, koka och rör om i ca 5 minuter.
  8. Tillsätt 1 liter med buljongspad och salt.
  9. Koka ytterligare 10-20 minuter tills att fänkålen är riktigt mjuk.
  10. Tillsätt spad vid behov.
  11. Mixa i omgångar i hushållsassistent eller mixer.
  12. Om soppan känns grynig kan den silas.
  13. Skölj kastrullen.
  14. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt pastis och grädde.
  15. Värm soppan och koka på låg värme under omrörning i 3-5 minuter till att soppan tjocknar lite.
  16. Servera fänkålssoppan med ett bröd som har knapriga kanter.

Kock:

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testa som följande

Fänkålssoppa
Den sammetslena fänkålssoppan sjuds mjuk och smaksätts med en skvätt pastis. Fänkålen kokas så mjuk att den nästan faller sönder och mixas till en len soppa. Utnyttja fänkålens dill lika tofsar som dekoration.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

4-6st Fänkålar, ca 2kg
1stor Gul lök
1/2dl Mild olivolja eller rypsolja
2 1/2dl Vitt vin
1 - 1 1/2l Grönsaksbuljong
1/2tl Salt
2dl Pastis alltså anis likör
2dl Vispgrädde
Fänkålstofsar eller Fiorina, Fioretta (blomkål med stjälk)

Ohjeet

  1. Skölj fänkålen och klipp bort de fingerlika stammarna.
  2. Fixa till stjälken och skiva fänkålen.
  3. Hacka löken.
  4. Värm oljan i en stor kastrull och fräs fänkål och lök på mellantemperatur i 25-35 minuter.
  5. Rör om emellanåt, så att de inte fastnar i botten.
  6. Då fänkålen har mjuknat häll i vinet i kastrullen.
  7. Värm tills att det kokar, koka och rör om i ca 5 minuter.
  8. Tillsätt 1 liter med buljongspad och salt.
  9. Koka ytterligare 10-20 minuter tills att fänkålen är riktigt mjuk.
  10. Tillsätt spad vid behov.
  11. Mixa i omgångar i hushållsassistent eller mixer.
  12. Om soppan känns grynig kan den silas.
  13. Skölj kastrullen.
  14. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt pastis och grädde.
  15. Värm soppan och koka på låg värme under omrörning i 3-5 minuter till att soppan tjocknar lite.
  16. Servera fänkålssoppan med ett bröd som har knapriga kanter.

Kock:

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testa som följande

Rödbetssmoothie
Rödbetssmoothie

En färggrann hälsobomb fullproppad med vitaminer.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Avokado- & tomatsandwich
Avokado- & tomatsandwich

Det perfekta mellanmålet!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Detoxsmoothie
Detoxsmoothie

En fräsch och utrensande smoothie med gurka, kokosvatten, ingefära och lime.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Rostade ugnsgrönsaker
Ugnsrostad grönsaker

Rostade ugnsgrönsaker som sådana eller med tillbehör.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolibiffar
Broccolibiffar med ost och paprika

Vegetariska biffar som får lite sting genom att riva tex chiliost

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Galette
Galette med tomat och rödbeta

En vacker och smakrik galette.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Nötchoklad med saltkaramell
Julens bästa nötchoklad

Till kaffet eller efterrättsbordet.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!