
![]() |
Fiskfri fisksoppa
Fisksoppan utan fisk! Soppan får ändå mycket av den traditionella smaken från de färska örterna och citron. Toppa med cavi-art och finstrimlat nori sjögräs så får soppan en mjuk och behaglig smak av hav.
Fiskfri fisksoppa.
Soppan
Till servering
|
|
![]() |
Fiskfri fisksoppa
Fisksoppan utan fisk! Soppan får ändå mycket av den traditionella smaken från de färska örterna och citron. Toppa med cavi-art och finstrimlat nori sjögräs så får soppan en mjuk och behaglig smak av hav.
Fiskfri fisksoppa.
|
![]() |

Fiskfri fisksoppa
Fisksoppan utan fisk! Soppan får ändå mycket av den traditionella smaken från de färska örterna och citron. Toppa med cavi-art och finstrimlat nori sjögräs så får soppan en mjuk och behaglig smak av hav.
Soppan
400g | Potatis |
200g | Morot |
200g | Palsternacka |
100g | Purjolök, 10 cm bit |
100g | Selleri |
100g | Fänkål |
Skalet av 1 citron |
1l | Vatten |
2st | Buljongtärningar |
1/2st | Gräslökskruka |
1knippe | Dill |
3dl | Matgrädde, 15% |
Salt, svartpeppar |
Till servering
Cavi-art |
Sushi-nor |
- Skala och tvätta alla rotsakerna.
- Skär potatis, palsternacka, seller i grova täningar, skär moroten och purjon i slantar, finhacka fänkålen.
- Sjud allt förutom dillen, gräslöken och grädden i 25-30 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
- Tillsätt finskuren gräslök, dill och grädde och låt koka upp.
- Servera tillsammans med finstrimlad nori och en klick caviart.