Focaccia

Kategorier

Svårighetsgrad

Foccaccia

Aah, focaccia! Focaccia är nästan barnsligt gott när den just kommer ur ugnen med rykande heta tomater, när man ringlar över lite extra olivolja och känner knastret från flingsaltet. Servera denna när den ännu är varm tillsammans med en slät och krämig fetaostkräm!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Fociaccia med fetaostkräm!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Focaccia
3dl Vatten, ljummet
1dl Olivolja
1/2paket Jäst, 25g
2msk Honung
1msk Flingsalt
7dl Vetemjöl
Fetaostkräm
200g Fetaost eller salladsost
3msk Olivolja
2msk Vatten
Focaccia
  1. Blanda jästen med ljummet vatten (37 grader), blanda sedan ner olivoljan, honungen samt flingsaltet.
  2. Blanda i mjölet lite i taget, knåda degen för hand några minuter.
  3. Låt jäsa under bakduk till ca dubbel storlek.
  4. Sätt på mjölat bakbord och arbeta försiktigt ut degen till ca 25x 35 cm storlek.
  5. Sätt tillbaks under jäsduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  6. Ställ ugnen på 225 grader.
  7. Efter jäsningen, tryck med fingrarna i brödet så gropar uppstår.
  8. Tryck ner halverade pärltomater i groparna, ringla över olivolja, flingsalt samt klipp över färsk rosmarin.
  9. Grädda 12-14 minuter tills focaccian får fin färg.
Fetaostkräm
  1. Kör alla ingredienser i en liten mixer, eller för en rustikare kräm så krossa allt med en gaffel i en skål.
  2. Använd salladsost för en mildare variant eller äkta fetaost för en mer kraftigare smak.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Foccaccia

Aah, focaccia! Focaccia är nästan barnsligt gott när den just kommer ur ugnen med rykande heta tomater, när man ringlar över lite extra olivolja och känner knastret från flingsaltet. Servera denna när den ännu är varm tillsammans med en slät och krämig fetaostkräm!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Fociaccia med fetaostkräm!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Focaccia
3dl Vatten, ljummet
1dl Olivolja
1/2paket Jäst, 25g
2msk Honung
1msk Flingsalt
7dl Vetemjöl
Fetaostkräm
200g Fetaost eller salladsost
3msk Olivolja
2msk Vatten
Focaccia
  1. Blanda jästen med ljummet vatten (37 grader), blanda sedan ner olivoljan, honungen samt flingsaltet.
  2. Blanda i mjölet lite i taget, knåda degen för hand några minuter.
  3. Låt jäsa under bakduk till ca dubbel storlek.
  4. Sätt på mjölat bakbord och arbeta försiktigt ut degen till ca 25x 35 cm storlek.
  5. Sätt tillbaks under jäsduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  6. Ställ ugnen på 225 grader.
  7. Efter jäsningen, tryck med fingrarna i brödet så gropar uppstår.
  8. Tryck ner halverade pärltomater i groparna, ringla över olivolja, flingsalt samt klipp över färsk rosmarin.
  9. Grädda 12-14 minuter tills focaccian får fin färg.
Fetaostkräm
  1. Kör alla ingredienser i en liten mixer, eller för en rustikare kräm så krossa allt med en gaffel i en skål.
  2. Använd salladsost för en mildare variant eller äkta fetaost för en mer kraftigare smak.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Focaccia
Foccaccia
Aah, focaccia! Focaccia är nästan barnsligt gott när den just kommer ur ugnen med rykande heta tomater, när man ringlar över lite extra olivolja och känner knastret från flingsaltet. Servera denna när den ännu är varm tillsammans med en slät och krämig fetaostkräm!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Focaccia
3dl Vatten, ljummet
1dl Olivolja
1/2paket Jäst, 25g
2msk Honung
1msk Flingsalt
7dl Vetemjöl
Fetaostkräm
200g Fetaost eller salladsost
3msk Olivolja
2msk Vatten

Ohjeet

Focaccia
  1. Blanda jästen med ljummet vatten (37 grader), blanda sedan ner olivoljan, honungen samt flingsaltet.
  2. Blanda i mjölet lite i taget, knåda degen för hand några minuter.
  3. Låt jäsa under bakduk till ca dubbel storlek.
  4. Sätt på mjölat bakbord och arbeta försiktigt ut degen till ca 25x 35 cm storlek.
  5. Sätt tillbaks under jäsduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  6. Ställ ugnen på 225 grader.
  7. Efter jäsningen, tryck med fingrarna i brödet så gropar uppstår.
  8. Tryck ner halverade pärltomater i groparna, ringla över olivolja, flingsalt samt klipp över färsk rosmarin.
  9. Grädda 12-14 minuter tills focaccian får fin färg.
Fetaostkräm
  1. Kör alla ingredienser i en liten mixer, eller för en rustikare kräm så krossa allt med en gaffel i en skål.
  2. Använd salladsost för en mildare variant eller äkta fetaost för en mer kraftigare smak.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Nässelsoppa
Nässelsoppa med chili

Har du inte provat på nässelsoppa förr så gör det!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Ärthummus
Ärthummus

Servera som tillbehör till sallader eller som grönsaksdipp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pastasallad
Pastasallad med paprika, tomat & fetaost

Du får lätt portionen glutenfri genom att välja glutenfri pasta.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegan Tofu Tandoori
Vegan Tofu Tandoori

Passar som både lunch och middag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Potatis- och gurksallad
Potatis- och gurksallad

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tortillapizza
Snabba tortillapizzor med körsbärstomat & spetspaprika

Snabba småpizzor.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Mozzarellatomater