Fyllda paprikor

Fyllda paprikor med svamp, äpple och spenat

Fyllda paprikor med en mild röra på svamp, äpple och spenat. Perfekt till sommarlunchen!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

TIPS! Byt ut osten mot smaksatt färskost eller blåmögelost för kraftigare smak.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1dl Okokt valfritt ris
1msk Valfri olja
1st Gul lök
200g Champinjoner
1st Äppel
150g Fryst spenat
1tsk Salt
1tsk Timjan
1/4tsk Svartpeppar
1/4tsk Chilipulver
1dl Valfri grädde
3dl Valfri riven ost
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skär champinjonerna i bitar.
  5. Fräs lök och svamp i en stekpanna med olja tills mjuka.
  6. Skölj under tiden paprikorna och skär bort ett lock från toppen av paprikan.
  7. Ta ut eventuella frön och vita kanter.
  8. Placera paprikorna i en ugnsform.
  9. Skala äpplet och skär i bitar.
  10. Lägg i stekpannan tillsammans med fryst spenat.
  11. Låt puttra tills spenaten tinat.
  12. Rör sedan ner det kokta riset.
  13. Krydda med salt, timjan, peppar och chilipulver och häll över grädden.
  14. Rör slutligen ner 1,5 dl riven ost.
  15. Smaka av med salt och peppar.
  16. Fyll paprikorna med fyllningen och toppa med resten av den rivna osten.
  17. Lägg på “locket” på paprikorna och rosta i ugnen i 20 minuter.
  18. Kan även grillas.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Fyllda paprikor med svamp, äpple och spenat

Fyllda paprikor med en mild röra på svamp, äpple och spenat. Perfekt till sommarlunchen!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

TIPS! Byt ut osten mot smaksatt färskost eller blåmögelost för kraftigare smak.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1dl Okokt valfritt ris
1msk Valfri olja
1st Gul lök
200g Champinjoner
1st Äppel
150g Fryst spenat
1tsk Salt
1tsk Timjan
1/4tsk Svartpeppar
1/4tsk Chilipulver
1dl Valfri grädde
3dl Valfri riven ost
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skär champinjonerna i bitar.
  5. Fräs lök och svamp i en stekpanna med olja tills mjuka.
  6. Skölj under tiden paprikorna och skär bort ett lock från toppen av paprikan.
  7. Ta ut eventuella frön och vita kanter.
  8. Placera paprikorna i en ugnsform.
  9. Skala äpplet och skär i bitar.
  10. Lägg i stekpannan tillsammans med fryst spenat.
  11. Låt puttra tills spenaten tinat.
  12. Rör sedan ner det kokta riset.
  13. Krydda med salt, timjan, peppar och chilipulver och häll över grädden.
  14. Rör slutligen ner 1,5 dl riven ost.
  15. Smaka av med salt och peppar.
  16. Fyll paprikorna med fyllningen och toppa med resten av den rivna osten.
  17. Lägg på “locket” på paprikorna och rosta i ugnen i 20 minuter.
  18. Kan även grillas.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Fyllda paprikor
Fyllda paprikor med svamp, äpple och spenat
Fyllda paprikor med en mild röra på svamp, äpple och spenat. Perfekt till sommarlunchen!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1dl Okokt valfritt ris
1msk Valfri olja
1st Gul lök
200g Champinjoner
1st Äppel
150g Fryst spenat
1tsk Salt
1tsk Timjan
1/4tsk Svartpeppar
1/4tsk Chilipulver
1dl Valfri grädde
3dl Valfri riven ost

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skär champinjonerna i bitar.
  5. Fräs lök och svamp i en stekpanna med olja tills mjuka.
  6. Skölj under tiden paprikorna och skär bort ett lock från toppen av paprikan.
  7. Ta ut eventuella frön och vita kanter.
  8. Placera paprikorna i en ugnsform.
  9. Skala äpplet och skär i bitar.
  10. Lägg i stekpannan tillsammans med fryst spenat.
  11. Låt puttra tills spenaten tinat.
  12. Rör sedan ner det kokta riset.
  13. Krydda med salt, timjan, peppar och chilipulver och häll över grädden.
  14. Rör slutligen ner 1,5 dl riven ost.
  15. Smaka av med salt och peppar.
  16. Fyll paprikorna med fyllningen och toppa med resten av den rivna osten.
  17. Lägg på “locket” på paprikorna och rosta i ugnen i 20 minuter.
  18. Kan även grillas.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.