Glacerad ananas
Glacerad ananas med mascarponeskum.
Portioner Förberedelsetid
4portioner 30minuter
Tillagningstid
15minuter
Portioner Förberedelsetid
4portioner 30minuter
Tillagningstid
15minuter
Ingredienser
Glacerad ananas
  • 1st Ananas, stor
  • 1 1/2dl Socker
  • Saften av 1 citron
  • 1/2tsk Kanel
  • 1/2tsk Vaniljpulver
Marscarponeskum
  • 2dl Vispgrädde
  • 200g Mascarpone
  • 2tsk Kokossocker
  • Skal av 1/2 citron
Instruktioner
Glacerad ananas
  1. Skala ananasen och skär i 8 skivor.
  2. Koka upp socker, citronsaften, kanel och vaniljpulver.
  3. Låt svalna något.
  4. Pensla ananasskivorna med sockerglacen.
  5. Grilljera i 250 gradig ugn 12-15 minuter eller tills ananasen fått en gyllenbrun yta.
  6. Servera med mascarponeskum samt färska bär.
Mascarponeskum
  1. Vispa grädden till hårt skum.
  2. Blanda i mascarpone, kokossocker och citronskalet.
Receptanteckningar

Syrligt och sött tillsammans!