
![]() |
Gratinerad burrito
Vegetariskt a la Mexico, tillsätt inhemsk chili för att få en starkare fyllning.
Gratinerad burrito med tomat-bönröra
|
|
![]() |
Gratinerad burrito
Vegetariskt a la Mexico, tillsätt inhemsk chili för att få en starkare fyllning.
Gratinerad burrito med tomat-bönröra
|
![]() |

Gratinerad burrito
Vegetariskt a la Mexico, tillsätt inhemsk chili för att få en starkare fyllning.
1st | Inhemsk spetspaprika |
1st | Gul lök |
1/2 st | Solo vitlök |
2 msk | Tomatpuré |
1tsk | Harissa |
2 msk | Rypsolja |
230g | Förkokta kidneybönor |
150g | Konserverad majs |
5st | Tomat |
1/2kruka | Gräslök |
8st | majs-, vetetortillor enligt smak |
50g | Crème Fraiche |
100g | Riven ost |
50st | Nachochips, krossade |
- Finhacka paprika, lök och vitlök.
- Fräs i rypsolja tillsammans med tomatpure och harissapasta.
- Häll av bönorna och majsen i ett durkslag, fräs med och tillsatt ännu grovt skurna tomater och gräslök.
- Låt puttra ihop till en tjock fyllning ca 10-15 minuter.
- Fyll 8 st tortillor med fyllningen, rulla ihop och sätt i en ugnsfast form, använd grillstickor eller cocktailstickor vid behov att låsa ihop tortillan med.
- Pensla tortillorna på övre sidan med creme fraichen, strö över riven ost och krossade nachochips.
- Gratinera i 225 gradig ugn ca 12-15 minuter, så att burritosen får färg.
- Servera med en fräsch grönsallad.