Kasvisreseptit

Grillad gurka med hemgjord chilisås

Obs! Gör gärna en sats chilisås av denna storlek åt gången – den är lätt att laga och står sig bra i kylskåp. Dessutom är den en utmärkt present att ta med på besök.
(0)
(481)
Tulosta
Grillade gurkor
4stInhemska gurkor
4mskSolrosolja
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen
Chilisås
4stRöda chilifrukter
8dlVatten
1mskFinhackad ingefära
1stVitlöksklyfta
4mskHonung
4tskVitvinsvinäger
4mskMaizena
Till servering
4mskSvarta sesamfrön
1krukaKoriander
  1. Grillade gurkor
  2. Skala och kärna ur gurkorna. Dela gurkorna på längden och skeda ur kärnorna. Skär gurkorna i stora munsbitar.
  3. Krydda gurkorna. Rulla in dem i olja och grilla dem snabbt i glödhet panna.
  4. Chilisås
  5. Tärna chilifrukterna grovt, men frön och allt.
  6. Skala och finhacka ingefäran.
  7. Koka ingredienserna en halv timme och tillsätt maizena.
  8. Koka ytterligare en minut och mosa med mixer. Kyl före servering.
ST
:Sami Tallberg
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.