Grillad gurka med hemgjord chilisås
Obs! Gör gärna en sats chilisås av denna storlek åt gången – den är lätt att laga och står sig bra i kylskåp. Dessutom är den en utmärkt present att ta med på besök.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Grillade gurkor
  • 4st Inhemska gurkor
  • 4msk Solrosolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar från kvarnen
Chilisås
  • 4st Röda chilifrukter
  • 8dl Vatten
  • 1msk Finhackad ingefära
  • 1st Vitlöksklyfta
  • 4msk Honung
  • 4tsk Vitvinsvinäger
  • 4msk Maizena
Till servering
  • 4msk Svarta sesamfrön
  • 1kruka Koriander
Instruktioner
Grillade gurkor
  1. Skala och kärna ur gurkorna. Dela gurkorna på längden och skeda ur kärnorna. Skär gurkorna i stora munsbitar.
  2. Krydda gurkorna. Rulla in dem i olja och grilla dem snabbt i glödhet panna.
Chilisås
  1. Tärna chilifrukterna grovt, men frön och allt.
  2. Skala och finhacka ingefäran.
  3. Koka ingredienserna en halv timme och tillsätt maizena.
  4. Koka ytterligare en minut och mosa med mixer. Kyl före servering.
Receptanteckningar

Ovanligt enkelt och smakligt – kalorimässigt lätt entrérätt eller nattmat – som mättar bra ändå, med djärva smaker.