
![]() |
Grillad svartrot
Sommar = Grilla! Att det många gånger blir det samma som läggs på grillen är ett faktum, nu ett nytt tips på vad som kan utöka din meny.
Grillad svartrot med lime-örtcreme
Svartrötterna
Lime-örtcreme
Till servering
|
Svartrötterna
Lime-örtcreme
Servering
|
![]() |
Grillad svartrot
Sommar = Grilla! Att det många gånger blir det samma som läggs på grillen är ett faktum, nu ett nytt tips på vad som kan utöka din meny.
Grillad svartrot med lime-örtcreme
|
![]() |

Grillad svartrot
Sommar = Grilla! Att det många gånger blir det samma som läggs på grillen är ett faktum, nu ett nytt tips på vad som kan utöka din meny.
Svartrötterna
6st | Svartrötter |
Vatten |
1/2st | Citron |
Salt |
Olja till grillning |
Lime-örtcreme
50g | Helmajonnäs |
50g | Crème Fraiche |
ca 5g | Färsk bladpersilja |
ca 5g | Färsk gräslök |
1/2st | Lime, saften av den |
Salt, svartpeppar |
Till servering
Finhackad rödlök |
Olivolja |
Svartrötterna
- Skala svartrötterna noga, skär i ca 10 cm:s bitar.
- Sätt i kallt vatten vartefter du skalat dem så de inte tappar sin vita färg.
- Koka svartrötterna i saltat vatten i 6 minuter.
- Pensla svartrötterna med olivolja, grilla i grillapanna eller på het grill.
Lime-örtcreme
- Finhacka bladpersiljan och gräslöken.
- Blanda alla ingredienser i en skål, smaka av med salt och peppar.
Servering
- Servera de nygrillade svartrötterna med örtcremen, finhackad rödlök och din favoritolja.